Paakkola Conveyors aloittaa yt-neuvottelut ja uusii organisaatiota

Kuljetinjärjestelmiä valmistava konepajayritys aloittaa organisaatiouudistuksen ja yt-neuvottelut. Syynä on markkinatilanne ja yhtiön nopea kasvutahti.

Kotimaa
Paakkola Conveyors Oy valmistaa kuljetinjärjestelmiä muun muassa kaivoksille.
YLE / Jarno Tiihonen

Tervolalainen kuljetinjärjestelmiä valmistava Paakkola Conveyors on aloittanut yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä eli yli sataa työntekijää.

Toimitusjohtaja Tommi Juntikan mukaan neuvotteluihin päädyttiin, koska yrityksen muutaman vuoden jatkunut nopea kasvu vaatii nyt organisaatiomuutoksia. Tavoitteena on keskittyä ydinliiketoimintaan.

- Kaikessa liiketoiminnassa pyritään ehkä aluksi tekemään kaikki itse, mutta jossain vaiheessa pitää tehdä ero siinä mikä on ydinliiketoimintaa ja mikä ei. Joitakin toimintoja voi kannattaa siirtää muualle, Juntikka muotoilee organisaatiouudistuksen tarvetta.

Myös markkinatilanne vaatii yt-neuvottelujen aloittamista, sanoo Juntikka. Hänen mukaansa organisaationmuutos olisi kuitenkin ollut joka tapauksessa edessä tänä keväänä.

Siihen, aiheuttaako uudistus myös pääluvun pienenemistä, Juntikka ei suoraan ota kantaa.

- Henkilökuntavahvuuteen on hankala ottaa tässä vaiheessa kantaa. Tähtäämme siihen, että vuokratyövoiman käyttöä vähennettäisiin ja omalle henkilöstölle turvattaisiin työedellytykset omassa organisaatiossa myös jatkossa, Juntikka vakuuttaa.