Joustokaukalo Turkuhalliin jo ensi kaudeksi

SM-liiga on lähettänyt jokaisen liigajoukkueen kotikaupunkiin kirjeen, jossa vaaditaan joustokaukaloiden kiirehtimistä. Turussa asiaan reagoidaan jo tulevan kesän aikana.

urheilu
YLE / Minna Rosvall

Jääkiekkoliitto on lähestynyt kaikkia jäähalleja Suomessa joustokaukaloiden takia. Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin hallitus kokoontui käsittelemään asiaa Turkuhallin osalta maanantaiaamuna.

- Hallituksessa on sellaista henkeä, että uusi joustokaukalo rakennetaan Turkuhalliin jo ensi kesänä, vaikka alkuperäinen aikataulu oli vuotta myöhemmin, kertoo Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin hallituksen puheenjohtaja Juhani Leppä.

Joustokaukalon hinnaksi Leppä arvelee 200 000 euroa.

Turkuhallin osakeyhtiö alkaa hallinnoida kesällä myös Kupittaan jäähallia. Lepän mukaan ei ole vielä tiedossa, koska Mestis-pelit pelataan joustokaukalossa.

- Varmasti kaukalonvaihdos nousee keskusteluihin myös Kupittaan hallin osalta. Remontti tehdään samassa yhteydessä Turkuhallin kanssa tai sitten joka tapauksessa vuoden päästä.

Maailmantähtiä kaivattaisiin lisää

Suomen ensimmäinen monitoimiareena Turkuhalli täyttää edelleen ajanmukaiset vaatimukset niin tekniikan kuin muidenkin puitteiden osalta, Juhani Leppä arvioi. Myös paikallisyleisö saa kiitosta hallin kohtelusta.

- Turkulaiset ovat kohdelleet halliaan äärettömän hyvin, eikä ajan hampaan jälki paljoa näy pian neljännesvuosisadan ikäisessä hallissa, kehuu Leppä.

Turkuhalliin saadaan huippuesiintyjä toukokuussa, kun Bruce Springsteen nousee lavalle. Lisääkin isoja nimiä halliin kaivattaisiin.

- Eihän jääkiekon ulkopuoliseen ohjelmatarjontaan voi olla tyytyväinen, se on valitettavan selvä asia, Leppä myöntää.

Eihän jääkiekon ulkopuoliseen ohjelmatarjontaan voi olla tyytyväinen, se on valitettavan selvä asia

Juhani Leppä

Turkuhallin avattua ovensa estradilla nähtiin isojakin nimiä ja turkulaisia suorastaan hemmoteltiin. Kun Helsinki Areenasta saatiin rinnalle kilpailija, jälkeen päin ajateltuna taidettiin nostaa vain kädet ilmaan, Leppä muistelee.

- Ohjelmatarjonta kaipaa tehostamista. Mutta samalla se on kaksipiippuinen juttu. Markkinointiponnisteluja on hallituksessa päätetty lisätä, mutta omaan tuotantoon jota aiemmin harrastettiin, ei enää kannata panostaa. Sen verran riskibisnes on kyseessä.

Logomoa Leppä ei koe Turkuhallin varsinaiseksi kilpailijaksi.

- Yhdessä tehdään, ja voisi sanoa, että kun Logomon resurssit loppuvat, niin siinä kohtaa vasta Turkuhallin resurssit alkavat. Emme edes voi ottaa pienempiä ohjelmantarjoajia, koska silloin tunnelma on huono ja kustannukset liian suuria.