1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Risto Rautava

Kokoomus ajaa edelleen keskustatunnelia Helsinkiin

Kokoomus haluaisi vauhdittaa hankkeen etenemistä perusteellisilla selvityksillä, jotta keskustatunnelin hyödyt saataisiin paremmin esiin.

Kuva: YLE

Kokoomus pitää lujasti kiinni keskustatunnelista. Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok) vaatii, että puheet keskustatunnelista keskittyisivät jatkossa tosiasioihin. Rautava haluaisikin, että keskustatunnelin rakentaminen selvitettäisiin perin pohjin.

Rautavan mukaan valtuutettujen pitää saada keskustatunnelista kokonaisvaikutusten arviointi. Siinä arvioitaisiin Rautavan mukaan ympäristöasioita, asumisviihtyvyyttä ja joukkoliikenteen sujuvuutta. Myös muita ratkaisuja keskustatunnelille arvioitaisiin, jos niitä Rautavan mukaan "ylipäätänsä on".

- Sen jälkeen on oikea aika tehdä päätöksiä eikä siten, että ensin tehdään päätökset ja sitten ruvetaan ihmettelemään että mitähän varten näin päätettiin. Minä tulen ajamaan sitä, että tästä tehdään hyvin perusteellinen kaikkien vaikutusten arviointi, jotta me saadaan keskustelulle asiapohja, Rautava muotoilee.

Länsiväylältä Sörnäisten rantatielle maan alla kulkevaa autotunnelia on suunniteltu jo vuosia.

Hanke on torpattu viimeksi Helsingin kaupunginhallituksessa. Kokoomus on jäänyt lähes ainoana puolueena puolustamaan hanketta.

Keskustatunnelin rahoituksen on haluttu tulevan pääosin yksityisiltä sijoittajilta. Rautava sanoo, että ainakin kotimaiset eläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen ovat osoittaneet kiinnostusta hankkeseen.

Rautavan arvion mukaan keskustatunnelin hinta liikkuu nykyisin satojen miljoonien, ellei jopa miljardin euron välillä.