Hiihtäjän herkku ovat rahkaleipäset

Rahkaleipäset ovat helppoja ja nopeita eväitä talviselle hiihtolenkille. Leipäsistä saat reilusti hyviä proteiineja, hiilihydraatteja ja rasvoja joilla jaksat pidemmänkin hiihtolenkin. Näin leipäset valmistuvat.

ilmiöt
Valmis rahkaleipänen on komea!
Jenny Säkkinen / Yle

Rahkaleipäset

1 dl vehnäjauhoja

2 dl sämpyläjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl (100 g) juustoraastetta

Rahkaleipästen kanssa voit tarjoilla omenaista raejuustoa.

Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen

1 / 2 tl suolaa

1 prk (250g) maitorahkaa

1 dl maitoa

½ dl margariinia tai öljyä

Pinnalle.

1 rkl seesaminsiemeniä

tai 2 rkl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.

Ripottele pellille laitetulle leivinpaperille hiukan jauhoja. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuiseksi leiväksi. Leikkaa vielä jokainen leipänen leivinpyörällä neliöiksi.

Ripottele pinnalle siemenet. Paista leipäsiä 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Rahkaleipästen kanssa voit tarjoilla omenaista raejuustoa.

prk (200 g) raejuustoa

2 rkl maustamatonta jogurttia tai kreikkalaista jogurttia

1dl omenahilloa ( tai raastettua omenaa, vähän sokeria ja sitruunamehua)

yrttejä.

Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen