Raumalaisrunoilijan elämästä kantaesitys Raumalla

Rauman kaupunginteatterissa saa syksyllä kantaesityksensä raumalaisen runoilijan Unto Koskelan taiteilijaelämästä kertova näytelmä.

Rauma
Rauman kaupunginteatteri ulkoa.
Antti Laakso / Yle

Rauman Kaupunginteatterin syksyn ohjelmistossa nähdään kotimainen kantaesitys Kuubalainen serenadi, uusi englantilainen komedia Onnennumerot, sekä Porin Teatterin kanssa yhteistyössä tuotettu Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike.

Professori Panu Rajala ja raumalainen kirjailija Tapio Niemi ovat yhdessä käsikirjoittaneet näytelmän Kuubalainen serenadi raumalaisen runoilija Unto Koskelan lyhyestä ja värikkäästä taiteilijaelämästä. Kirsi-Kaisa Sinisalon ohjaaman näytelmän nimiroolissa nähdään Lauri Ketonen. Hänen ystävinään Minna Craucherina ja Mika Waltarinavierailevat Satu Silvo ja Reidar Palmgren.

Raumalla nähdään myös Tuomas Kyrön komedia Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike. Esitys on tuotettu yhdessä Porin Teatterin kanssa. Nimiroolissa nähdään näyttelijä Jarmo Koski.

Syksyn kolmas ensi-ilta on Mike Yeamanin kirjoittama, uusi englantilainen komedia Onnennumerot. Näytelmän on Rauman Kaupunginteatterille suomentanut palkittu näytelmäkirjailija Tuomas Timonen ja sen ohjaa Hanna Ojala. Pääosassa vierailee jäähyväisroolissaan raumalaisten rakastama Ritva Loijas. Onnennumerot on komedia perheestä, jonka luo perheen dementoitunut isoäiti on muuttanut.