1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

JYP-toimitusjohtaja Tyni: Joustokaukalo ehkä jo ensi kaudelle

Jokaisessa SM-liigakaukalossa pitää olla joustokaukalo syyskuussa 2014. Joustavien laitojen on tarkoitus vähentää loukkaantumisia.

urheilu
JYP:in Eric Perrin ja Jokereiden Markus Nordlund.
Lehtikuva

Jyväskylässä joustokaukaloa on valmisteltu Jyväskylän Jäähalli Oy:n kautta. JYP on yhtiön vähemmistöosakas.

- Asia liikkuu eteenpäin, tarjouspyynnöt on lähetetty. Kun tarjoukset saadaan, lähdetään miettimään millä aikataululla ja millaisella rahoituksella tämä viedään eteenpäin. Kaikki tietävät, että SM-liigakiekkoa ei voi pelata 2014 lisenssin vastaisissa oloissa, sanoo JYPin toimitusjohtaja Kari Tyni.

Jyväskylän Jäähallin omistavat JYPin lisäksi Jyväskylän kaupunki ja JYKES-kiinteistöt.

Joustokaukalon kustannuksissa on puhuttu noin 200 000 eurosta.

- Valistunut arvio kustannuksista on tuossa suuruusluokassa. Investointi ei ole suuren kuuloinen, mutta JYPin näkökulmasta se on iso, mehän maksamme jo vuokrina ja vastikkeina halliyhtiölle ja liikuntapalvelukeskukselle vuosittain noin 270 000 euroa. Tämän päälle kulu on iso raha, Tyni sanoo.

Joustokaukalo Jyväskylään mahdollisimman pian

Joustokaukalo saattaa Jyväskylästä löytyä jo ennen syksyä 2014.

- Jos kaikki menee hyvin. Olisi upeaa, jos me tähän pystyisimme. Sen eteen teemme töitä, Tyni toteaa.

Joustokaukalolle ei kuitenkaan ole vielä kansainvälisiä standardeja.

- Esimerkiksi Helsingin Hartwall -areenan joustokaukalo ei ilmeisesti kauaa täytä joustokaukalon vaatimuksia, sen pleksin tukipylväät ovat liian kovat. Pääöksiä ei voi tehdä liian aikaisin, silloin on uhakana ettei kaukalo parin vuoden päästä täytäkään vaatimuksia. Tyni sanoo.

Kiekkokeskustelu vinoutunut

Tyni pitää viime aikojen keskustelua kaukaloissa sattuneista loukkaantumisista vinoutuneena.

- Onhan siinä hyvänä puolena, että jääkiekkoväki joutuu palaamaan toiminnan arvojen ääreen. Huono puoli on se, että sadat joukkueet Suomessa tekevät urheilullisin arvoin pyörivää jääkiekkotoimintaa, ja julkisuutta katsoessa näyttää siltä ettei sitä ole ollenkaan, Tyni sanoo.

- JYP haluaa olla kova ja tyly joukkue kun pelejä ratkotaan, mutta JYP-kovuus on voittavaa kovuutta, ei tuhoavaa kovuutta. Jääkiekkoon kuuluvat esimerkiksi taklaukset, mutta rajat täytyy tietää. JYPillä ei kuitenkaan ole syytä muuttaa toiminnassaan mitään, hän jatkaa.

Lue seuraavaksi