1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kisapuiston joustokaukalo menossa veronmaksajien piikkiin

SM-liiga vaatii halleihinsa joustokaukalot viimeistään kaudelle 2014 - 2015. Lappeenrantalaisilta veronmaksajilta tarvitaan kaukaloon 150 000 - 200 000 euroa.

urheilu
Lappeenrannan jäähalli
Lappeenrannan jäähalliYLE Etelä-Karjala

Lappeenrannan kaupungin sisällä on jo käyty tunnustelevaa keskustelua SM-liigan vaatimista joustokaukaloista, joilla on tarkoitus vähentää jääkiekkoilijoiden aivotärähdyksiä.

- Hyvin alustavasti on aiheesta keskusteltu. SM-liiga on lähestynyt jäähallin omistajajaa eli Lappeenrannan kaupunkia aiheesta, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty, kertoo liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman.

SM-liiga on linjannut useampaan oteeseen, että on kuntien asia pitää huolta omista suorituspaikoistaan. Näkemykseen yhtyy myös liikuntatoimenjohtaja.

Kaupunki omistaa jäähallin ja sen tehtäviin kuuluu pitää se kilpailumääräysten mukaisena

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman

- Kaupunki omistaa jäähallin ja sen tehtäviin kuuluu pitää se kilpailumääräysten mukaisena, sanoo Oksman.

Liiga-SaiPa Oy:n toimitusjohtaja Riku Kallioniemi on asiassa samoilla linjoilla Oksmanin kanssa.

- SaiPa on hallissa vuokralaisena ja odotamme, että SM-liigan sille asettamat kriteerit täyttyvät. Haluamme toki olla ratkaisemassa asiaa hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa, kommentoi Kallioniemi.

Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman kertoo, että kaukalovalmistajia on Suomessa kolme. Joustokaukalon hinta riippuu muun muassa kaukalon ja jäähallin koosta sekä siitä, millä tekniikalla se paikoilleen laitetaan.

- Hinta-arvio on 150 000 - 200 000 euroa, kertoo Oksman.

Rahoitusmalleja pohditaan

SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen kertoi aiemmin Yle Urheilulle, että viime aikaiset tapahtumat ovat lisänneet painetta aikataulun kiristämiselle.

- Olemme nähneet asian tärkeyden. Olemme menossa vauhdilla eteenpäin ja uskon, että tänä ja seuraavana kesänä tulee useampia kaukaloita. Toivottavasti kaikki kaukalot ollaan saatu mahdollisimman pian. Pelistä saadaan silloin turvallisempi.

Jo valmiiksi hankalassa taloustilanteessa olevalle Lappeenrannalle jokainen ylimääräinen investointi on raskas.

Tilanne on samankaltainen muillakin SM-liigapaikkakunnilla ja erilaisia rahoitusmalleja pohditaankin mm. opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola taas väläytti Jääkiekkosäätiön mukaan tuloa väliaikaiseksi rahoittajaksi A-studiossa.

- Tällä hetkellä pohditaan, minkälaisia rahoitusmalleja olisi tarjolla. Käymme positiivista keskustelua. Toivotaan, että se auttaa seuroja näissä hankkeissa, Vuorinen kertoo Yle Urheilulle.

Lue seuraavaksi