Jonne Aaronilla on päällä pikkupoikamainen innostus

Negative-yhtyeestä tuttu Jonne Aaron lähtee soolokiertueelleen jännittyneenä. Mies esiintyy ensimmäistä kertaa suomenkielisten soolokappaleidensa kanssa. Niitä ei ole kuultu vielä edes levyltä, koska se valmistuu vasta keväällä. Kiertue alkaa Kokkolasta.

viihde
Kuvassa Jonne Aaron
Nana Simelius, Warner Music Finland

Artisti tokaisee vaatimattomasti, että "toivottavasti yleisö löytää keikoille". Ainakin kiertueen alkupään keikat Tampere-talossa ovat jo loppuunmyytyjä.

- Tämä on toki ihan eri tilanne, kuin Negativen kanssa. Tämä on ihan uusi askel tuntemattomaan ja uusi mielenkiintoinen iso haaste itsellekin muusikkona. Mutta kyllä se siitä taittuu.

Tämä on ihan uusi askel tuntemattomaan ja uusi mielenkiintoinen iso haaste itsellekin muusikkona.

- Tässä on pikkupoikamainen innostus päällä. Negativen pojat eivät ihan aluksi hyppineet tasajalkaa tästä soolourasta, kun me treenasimme jo uutta levyäkin, mutta nyt on otollinen aika. Nyt on vaan tämä hetki ja tämä vuosi tehdä näitä soolojuttuja. Ne olisivat muuten siirtyneet kahdella-kolmella vuodella.

Negative ja englanninkieliset biisit palaavat kuvioihin taas sooloretken jälkeen. Aaron ei osaa sanoa soolouran jatkosta. Nyt ilmestyy levy ja kesä on täynnä keikkoja. Voihan olla, että soololevy jää ensimmäiseksi ja ainoaksi. Voi myös olla, että ei. Aika näyttää.

Tästä tulee pidennetty luokkaretki, kun saa istua keikkabussissa koko kesä, ja keikkoja on paljon.

- Tämä on kivaa. Tästä tulee pidennetty luokkaretki, kun saa istua keikkabussissa koko kesä, ja keikkoja on paljon. Se on parasta, että pääsee musisoimaan näitä biisejä ihmisille. Pitää tehdä, niin kuin sydän sanoo.

Perinteistä, perinteistä

Yleisö saattaa yllättyä, kun se saapuu keikoille, sillä mitään todistusaineistoa Aaronin uudesta musiikkityylistä ei ole. Konserteissa kuullaan soololevyn kappaleita ja Vain elämää – kappaleita. Mahdollisia yllätyksiä on luvassa.

Levyssä ainakin on kyse perinteistä.

- Se on perinteisiin nojaava levy. Rautavaara-Helismaa-Sorsakoski- juttua, sellaista tosi perinteistä. Olen tehnyt biisejä muille muusikoille, joten oli ikään kuin luonnollinen jatkumo laulaa itsekin suomeksi. Toki se oli aluksi outoa, mutta minähän olen semmoinen vanha suihkulaulaja, kuten varmaan moni muukin.

Muusikosta nähtiin yleisölle uutta puolta Vain elämää - ohjelmassa televisiossa. Jonne Aaron itse jopa pelkäsi, että ohjelmassa tuli itsestä annettua liikaakin.

- Siinä tuli esiin artisteista inhimillistä puolta.

Herkkyys nousi ohjelmassa pintaan. Se taas ei Aaronin mukaan ole vieras piirre hänessä.

Muilla on kuukausikalenteri, minulla on ollut aina levykalenteri.

- Herkkyydestä se luovuus on aina kummunnut. Ilman herkkyyttä ei pysty olemaan luova. Musiikin kautta sitä pystyy tasapainottamaan ja sen kanssa pystyy elämään.

Kokeneelle muusikolle on turha puhua tulevaisuudesta. Kovin pitkälle elämää ei pysty suunnittelemaan. Tähän asti elämää ovat määritelleet levyn julkaisemiset ja keikkakiertueet.

- Muilla on kuukausikalenteri, minulla on ollut aina levykalenteri. Levy tulee ja sitä seuraavat kiertueet ja promootiot ja sitten taas uudetaan. Yhtäkkiä huomaa, että oho, vuodet ovat vierähtäneet. Yhdessä vaiheessa minä muistin monta vuotta, että olen 21-vuotias. Sitten havahduin, että olenkin jo 25.