1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tapio Korjus puolustaa huippu-urheilun muutostyöryhmän raporttia

Humu-raporttia on arvosteltu viime viikot rajusti. Raportissa ei ole esimerkiksi kerrottu ketä on haastateltu, mitä on kysytty ja mitä on vastattu. Tapio Korjus luonnehtii haastatteluja pikemminkin syväsukelluksiksi urheilijan arkeen kuin tieteelliseksi aineistoksi.

Kuva: Yle Keski-Suomi

Huippu-urheilun muutostyöryhmän jäsen Tapio Korjus puolustaa ryhmän loppuraporttia, vaikka sen antia on pidetty köykäisenä. A-studio kertoi keskiviikkona, että raportin keskiössä olevista lähes sadasta urhelijahaastattelusta ei ole julkisuuteen kerrottu juuri mitään. Raportissa ei ole kerrottu ketä on haastateltu, mitä on kysytty ja mitä on vastattu.

Urheilijahaastattelujen materiaaleja ei Korjuksen mukaan julkisteta, koska kyseessä ei ole tieteellinen tutkimus ja asiasta on urheilijoiden kanssa näin sovittu.

- Henkilökohtaisia haastattelutietoja ei voida kertoa julkisesti, koska olemme sitoutuneet urheilijan kohtaamisessa luottamuksellisuuteen sen henkilön kanssa. Se tarkoittaa sitä, että emme voi henkilön luottamusta rikkoa, Tapio Korjus kertoo.

Korjus pitää haastatteluja tieteen sijaan lähinnä syväsukelluksina urheilijan arkeen.

- Jos tässä olisi kyseessä tutkimus, niin se olisi siinä mielessä puutteellinen, että kaikkia tutkimusmenetelmiä ja metodiikkaa ei ole läpikäyty. Tässä ei ole ollut kysymys tutkimuksesta, Korjus sanoo.

Korjus kuitenkin sanoo, että esimerkiksi käytetty 135 kysymyksen patteri löytyy olympiakomiteasta helposti, eikä hän näe sen julkaisemiselle mitään esteitä.