1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ensimmäinen luokka

Vaasan tulevat ekaluokkalaiset valinnan edessä

517 ensi syksyn ekaluokkalaista sijoitetaan koulupaikoille ensi viikolla. Viime vuonna tulijoita joihinkin kouluihin oli enemmän kuin paikkoja.

Ensimmäinen luokka
Ekaluokkalainen tekee koulutehtäviä
Pasi Takkunen / Yle

Vaasassa on aloittamassa ensi syksynä suomenkielisen ekaluokan reilut viisisataa oppilasta. Vuosi sitten oppilaiden sijoittumisesta nousi kova keskustelu, kun kaikki eivät päässeetkään haluamiinsa kouluihin.

Nyt suurin kasvu aikaisempaan ikäluokkaan verrattuna on tapahtunut pohjoisella alueella, johon kuuluvat Länsimetsän, Isolahden, Onkilahden ja Asevelikylän koulut.

Koulut mukana valintaa helpottamassa

Oppilaiden sijoittelussa on pyritty noudattamaan viime joulukuussa hyväksyttyjä kriteereitä ja sijoittelua on valmisteltu yhteistyössä koulujen kanssa. Varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunta päättää oppilaiden sijoittamisesta kouluihin ensi maanantaina.

Asevelikylän ja Teeriniemen koulujen 2-luokkien oppilaiden sijoituksissa on käytetty samoja kriteereitä ja periaatteita kuin ensimmäisten luokkien oppilaiden sijoittelussa. Oppilaat tullaan sijoittamaan Huutoniemen ja Nummen koulujen tiloihin.

Lue seuraavaksi