Kouvola nappasi tutkijakonferenssin Washingtonin nenän edestä

Projektipäällikkö Heli Mäen mukaan liikennehistorioitsijoiden konferenssista toivotaan päänavausta Kouvolan pyrkimyksille houkutella konferenssivieraita kaupunkiin Pietari-yhteistyön avulla. Mäki uskoo, että on muitakin kansainvälisiä tutkijayhteisöjä, joita yhteiskonferenssi Pietarissa ja Kouvolassa kiinnostaisi.

Kotimaa
Konferenssin juliste.
Palmenia

Kouvolassa pidetään ensi syksynä kansainvälinen liikennehistorioitsijoiden konferenssi yhdessä Pietarin rautatieyliopiston kanssa. Syyskuun lopulla pidettävä nelipäiväinen tutkijatapaaminen alkaa Kouvolassa. Kolmannen päivän aamuna osallistujat siirtyvät Allegro-junalla Pietariin jatkamaan tapaamista.

Konferenssimatkailua Kouvolassa kehittävä projektipäällikkö Heli Mäki Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniasta kertoo, että Kouvola päihitti yhdessä Pietarin kanssa konferenssin pitopaikkana muun muassa Yhdysvaltain pääkaupungin Washingtonin.

Kaikkia Suomessa järjestettäviä kansainvälisiä konferensseja ei tarvitse järjestää Helsingissä.

Heli Mäki

Mäki kertoo, että vuotuiseen liikennehistorioitsijoiden tapaamiseen odotetaan 120-150 tutkijaa.

Mäen mukaan liikennehistorioitsijoiden konferenssista toivotaan päänavausta Kouvolan pyrkimyksille houkutella konferenssivieraita. Mäki uskoo, että on muitakin kansainvälisiä tutkijayhteisöjä, joita Pietari kiinnostaisi. Mäki perustelee uskoaan sillä, että Kouvolassa on kielitaitoa ja valmiit yhteydet venäläisiin tutkijoihin.

- Hankkeen idea on se, että tämä tapaaminen poikisi lisää konferensseja Kouvolaan, Mäki sanoo.

- Kaikkia Suomessa järjestettäviä kansainvälisiä konferensseja ei tarvitse järjestää Helsingissä, Mäki jatkaa.