Kotkan lakkautettavat koulut tulossa myyntiin

Kotka katsoo syksyllä kiinteistösalkutuksensa uuteen malliin. Tilapalvelujohtajan mukaan myös Höyrypanimon tulevaisuutta on mietittävä.

Kotimaa
YLE / Mari Pekkanen

Kotkan lakkautettavat koulut ovat tulossa myyntiin syksyllä. Tilapalvelujohtaja Osmo Pehkonen kertoo, että kaupunki katsoo kiinteistöjensä salkutuksia uudelleen syksyllä. Silloin Pehkosen mukaan lakkautettavat koulut siirretään todennäköisesti C-salkkuun myytävien kiinteistöjen joukkoon.

Kotka lakkauttaa Metsolan, Jäppilän, Koivulan ja Toivo Pekkasen koulut vuoteen 2016 mennessä. Myös Tiutisen koulu saatetaan siirtää myytävien koulujen joukkoon, jos koulun lakkautus on edessä syksyn 2016 jälkeen.

Esimerkiksi poliisitaloa ei voida myydä ennen päätöstä uudesta rakennuksesta poliiseille.

Osmo Pehkonen

Pehkonen ja Kotkan kaupunginhallitus keskustelevat ensi maanantaina tällä hetkellä C-salkussa olevista kiinteistöistä. Pehkosen mukaan kaupungintulee harkita, pitäisikö joitakin kohteita kaupata nykyistä aktiivisemmin. C-salkussa on useita kiinteistöjä, joiden myyminen on hankalaa, koska kiinteistön käyttäjien jatko on epäselvää.

- Esimerkiksi poliisitaloa ei voida myydä ennen päätöstä uudesta rakennuksesta poliiseille, Pehkonen sanoo.

Muita vastaavia vähemmän aktiivisesti kaupattuja C-salkun kiinteistöjä ovat esimerkiksi akvaariotalo Maretarium, tukikeskus Villa Jensen ja keilahalli Aittakorvessa.

Syksyn uutta salkutusta varten kaupunki aikoo etsiä lisää kiinteistöjä tuhansien neliöiden edestä. Pehkonen kertoo, että niitä voisi koulujen lisäksi löytyä kehitettävien kohteiden listalta, B-salkusta.

- Höyrypanimo on yksi B-salkun kohteista, joiden kohtaloa on mietittävä, Pehkonen valottaa.

Kaupungilla on C-salkussa jäljellä kuusi kiinteistöä, jotka se voi tällä hetkellä myydä heti. Niitä ovat muun muassa Koivulakoti, Hovilan entinen kirjasto ja Laajakosken entinen terveystalo. Kotkansaaren sairaalan kohdalla kauppojen yhteydessä täytyy sopia myös kiinteistön jatkokäytöstä.