Paroc aloittaa yt-neuvottelut Lappeenrannassa

Tehtaan vieressä toimiva Nordkalk tarvitsee Parocin tonttia omaan käyttöönsä. Parocilla käynnistyvät välittömästi 250 työntekijää koskevat yt-neuvottelut.

Kotimaa
Parocin toimipiste Lappeenrannassa.

Lappeenrannassa kivivillaeristeitä valmistava tehdas aiotaan ajaa alas aiottua aiemmin jo vuonna 2016. Tontin nykyinen vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2019.

Paroc on ilmoittanut aloittavansa kaikkia 250 työntekijää koskevat yt-neuvottelut välittömästi.

Tontin omistava Nordkalk aikoo laajentaa kaivostoimintaansa Parocin tuotantolaitoksen alueelle. Nordkalk on myös etsinyt muun muassa sivukivelle sopivia läjitysalueita.

Yhtiöt ovat etsineet vuosien mittaan ratkaisua Parocin toiminnan jatkumiselle, mutta sitä ei ole löytynyt.Myös tontin ostomahdollisuutta on selvitetty tuloksetta.

Myös Lappeenrannan kaupunki on etsinyt Parocille soveltuvia tiloja.

Selvitystyöt käynnistyvät

Paroc suunnittelee Lappeenrannan toimintojen siirtämistä muualle vuoden 2016 loppuun mennessä. Sen lisäksi yhtiön tulee purkaa tuotantolaitos ja puhdistaa tontti vuoteen 2019 mennessä. Yhtiö suunnittelee toiminnan siirtämistä Suomen muihin tehtaisiin Paraisille tai Ouluun. Tuotannon siirtäminen ulkomaisiin tuotantoyksiköihin on myös mahdollista.

Lappeenrannan tehdas on Paroc Groupin vanhin tuotantolaitos Suomessa. Se on ollut toiminnassa vuodesta 1952.

Parocin Lappeenrannan tuotantolaitos valmistaa sekä rakennuseristeitä että teknisiä eristeitä. Yksikkö työllistää kokonaisuudessaan noin 250 ihmistä.