Etelä-Suomen Sanomia julkaiseva konserni irtisanoo väkeä

Mediatalo Esa on saanut yt-neuvottelut päätökseen. Talosta irtisanotaan 15 työntekijää, joista yli puolet toimituksista.

talous
Myyntijohtaja Jarmo Jaakkola esittelee Etelä-Suomen Sanomien vaalimainontaa.
YLE / Heikki Ahonen

Mediatalo Esa irtisanoo 15 työntekijää. Irtisanotuista noin puolet on toimituksen väkeä. Irtisanomiset kohdistuvat emoyhtiön kaikkiin yksiköihin ja niillä haetaan lähes miljoonan euron säästöä.

Pääluottamusmies Pepe Louhelainen Etelä-Suomen Sanomista kertoo työntekijäpuolen esittäneet irtisanomisten vaihtoehdoksi muun muassa osa-aikaistamisia, mutta mikään ehdotuksista ei kelvannut.

- Yt-neuvottelujen aikana kaksi työntekijää irtisanoutui vapaaehtoisesti ja kahden henkilön irtisanomista yhä harkitaan, kertoo Louhelainen.

Luottamusmies Louhelaisen mukaan työntekijöitä huolestuttaa myös huhtikuussa käynnistyvä organisaatiomuutos, jonka johdosta toimintoja yhdistetään.

- Irtisanomisilla ei ole vielä saavutettu toivottuja säästöjä. Meille esitettiin, että koko henkilöstöltä vähennettäisiin viikko lomarahoja, joiden takaisin saaminen olisi sidottu tulokseen. Emme suostuneet tähän, ja sen takia nyt harkitaan että irtisanottaisiin vielä kaksi ihmistä. Päätös selviää 15.3., sanoo Louhelainen.

Lehtikonsernin yt-neuvottelut koskivat 190:ä henkilöä. Alunperin yhteistoimintaneuvotteluissa tavoiteltiin 20 henkilötyövuoden säästöä.

- Syynä irtisanomisiin ovat ilmoitustuottojen vähentyminen sekä taloudellisen tilanteen nopea heikkeneminen ja median murros, sanoo toimitusjohtaja Jukka Ottela.