Tiedätkö talousrötöksistä tai lahjonnasta? Vinkkaa poliisille

Suomen ensimmäinen talousrikollisuuteen liittyvä vihjepalvelu on avattu. Vinkkejä voi soittaa puhelimella tai lähettää sähköpostilla.

Kotimaa
YLE

Suomessa on avattu ensimmäinen vihjepalvelu, jonka kautta voi antaa talousrikoksiin liittyviä vihjeitä luottamuksellisesti poliisille. Helsingin poliisin ylläpitämään palveluun voi ilmoittaa vihjeitä harmaasta taloudesta ja korruptiosta ympäri vuorokauden

Tietoja voi antaa sähköpostilla (siirryt toiseen palveluun) (talousrikosvihje.helsinki@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun)) tai puhelimitse numeroon 071 877 4710.

Vihjepuhelimeen ei vastata henkilökohtaisesti, vaan numeroon soittaja voi kertoa tietonsa rauhassa nauhalle, josta ne kirjataan ylös. Poliisi toivookin vihjeen tarkastamisen helpottamiseksi ilmoittajan kertovan myös omat yhteystietonsa ja kaikki mahdolliset asiaan liittyvät seikat.

Vihjepalvelu on tarkoitettu ensisijassa pääkaupunkiseutua koskeville talousrikosvihjeille, mutta sinne voi ilmoittaa luottamuksellisesti tietoja myös muualta Suomesta, jolloin Helsingin poliisi välittää ne eteenpäin. Verorikosepäilyjä koskevia vihjeitä voi ilmoittaa myös verottajalle.

Talousrikostutkinnan toimintayksikön johtaja, rikostarkastaja Ilkka Koskimäki kertoo, että vihjepalvelulla poliisi haluaa madaltaa kynnystä ilmoittaa väärinkäytöksistä poliisille.

- Erityisesti tavoitteenamme on paljastaa lahjontaa niin virkatoiminnassa kuin elinkeinoelämässä, hän sanoo.

Poliisi lupaa tiedottaa, kun vihjeet johtavat konkreettisiin toimiin, jotta ihmiset näkisivät, että vihjeiden antamisella on vaikutusta rikosten torjunnassa.