yle.fi-etusivu

Vuoden 2012 parhaat ohjelmat palkittiin

Ohjelmatyöntekijöiden koulutusrahasto KOURA palkitsi torstaina viime vuoden parhaat televisio-, radio- ja verkkosisällöt. Yle Uutisten kulttuuritoimitus palkittiin vuoden 2012 sivistysteosta. Palkinnonsaajan valitsi Kansallisteatterin johtaja Mika Myllyaho.

Kotimaa
Lista palkituista
Yle Uutisgrafiikka

Ohjelmatyöntekijöiden koulutusrahasto KOURA jakoi tänään torstaina perinteiset palkintonsa, joista kilpailivat Yleisradion ja MTV3:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt. Vuoden sivistysteosta palkittiin Yle Uutisten kulttuuritoimitus. Valinnan teki Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho.

- Kun talous ja urheilu ajavat aika usein kulttuurin ohi, niin valintani on myös viesti, että kulttuuristakin täytyy puhua. Teatterissa käy enemmän katsojia kuin jääkiekko-otteluissa. Koen, että tämä myös tukee sitä, että kulttuuritoimitukset säilyvät ja kulttuuriuutisia tehtäisiin vielä nykyistäkin enemmän, Myllyaho perustelee valintaansa.

Hän kiittelee Ylen kulttuuriuutisointia.

- Uutisissa on aina jotenkin monta näkökulmaa siihen uutiseen. Se on minusta tae siitä, että tehdään hyvin toimitettua uutista, Myllyaho sanoo.

Palkintoja Yhden miehen rauhalle ja Sohvasurffaajille

Viime vuoden parhaan draaman palkinnon voitti henkilöstön kehittämismenetelmille irvaileva TV1-kanavan tv-elokuva Lumihiutalemuodostelma.

Dokumentti-sarjan pääpalkinnon sai Yle TV1-kanavan Yhden miehen rauha, joka kertoo yhden helsinkiläisen maahanmuuttajamiehen ponnisteluista käynnistää rauhanneuvottelut Somalian sisällissodan osapuolien kesken.

Kulttuuri-sarjan voittajaksi valittiin Yle Teeman Kaj Franckista kertova dokumentti. Lasten ja nuorten sarjassa pääpalkinto annettiin Avoin Tarina -sarjalle. Viikottaisista asiaohjelmista voittopalkinto ojennettiin TV2:n Sohvasurffaajille.

Ajankohtaisohjelmien ilmeuudistukselle kunniamaininta

Uutis-ja ajankohtaisohjelmien -sarjassa kunniamaininnan saivat MTV3:n 45 minuuttia: Suomalaisyrityksen kovaa peliä Meksikossa sekä TV1:n ajankohtaisohjelmien ilmeuudistus. Uutta ilmettä kiiteltiin visuaaliseksi, joka kuitenkin nostaa päärooleihin vierailijat ja toimittajat.

Kunniamaininnan sai myös paljon puhuttanut Operaatio Mannerheim. Raadin mukaan hanke aiheutti yhden mielenkiintoisimmista myrskyistä vuosiin.

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Palkintoina jaettiin yhteensä 136 000 euroa, ja palkittuja ohjelmatekijöitä oli lähes 160.

Tarkennus 11.3: KOURA on ohjelmatyöntekijöiden koulutusrahasto, ei pelkästään toimittajien koulutusrahasto

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiihtolajit

Krista Pärmäkoski vai Marit Björgen? Pärmäkoskella takana kotiedulla yllätysmomentti

Seksuaalirikokset

Mummon miesystävä käytti Helenaa hyväkseen kuusivuotiaaksi saakka

180 astetta: “Tanakat miehet oikeudessa vaativat, että 10-vuotiaan olisi pitänyt osata vastustella hyväksikäyttäjäänsä”

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä!

Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Matti Vanhanen

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen kehuu Ahtisaarta ja Halosta, moittii Sauli Niinistön politiikkaa kapea-alaiseksi