1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Bolshoin soolotanssijaa uhkaa jopa 12 vuoden vankeustuomio happoiskusta

Tanssija Pavel Dmitritshenko ja kaksi muuta epäiltyä on asetettu syytteeseen iskusta, jossa baletinjohtaja Sergei Filinin kasvoille heitettiin happoa. Dmitritshenko kiistää, että hän olisi pyytänyt käyttämään iskussa happoa.

Ulkomaat
Mies mustat lasit silmillään ja pää osin siteissä.
Baletinjohtaja Sergei Filinin kasvoille heitettiin happoa.EPA/ Sergei Ilnitsky

Moskovan Bolshoi-teatterin soolotanssija Pavel Dmitritshenko ja kaksi muuta epäiltyä on asetettu syytteeseen happoiskusta baletinjohtaja Sergei Filiniä vastaan.

Kolmikkoa syytetään vakavan ruumiinvamman tuottamisesta. Jos heidät todetaan syyllisiksi, heitä uhkaa enimmillään jopa 12 vuoden vankeustuomio. Oikeus jatkoi heidän pidätystään ainakin huhtikuun 18. päivään asti.

Poliisi kertoi keskiviikkona, että Dmitritshenko ja kaksi muuta epäiltyä on tunnustanut tammikuisen iskun. Poliisin mukaan Dmitritshenko oli iskun tilaaja. Yksi epäillyistä heitti happoa Filinin kasvoille ja yksi toimi kuljettajana, poliisi sanoo.

Dmitritshenko kuitenkin kiistää, että hän olisi määrännyt käyttämään iskussa happoa. Hän sanoi torstaina oikeudessa, että iskun tekijä oli tarjoutunut pahoinpitelemään Filinin ja hän oli tarttunut ehdotukseen, mutta happoiskua hän ei tilannut.

Dmitritshenko ei halunnut aiheuttaa Filinille vakavia vammoja, sanoo hänen asianajansa.

Naamioitunut hyökkääjä teki iskun tammikuussa lähellä Filinin kotia. Filin, 42, on Saksassa saamassa hoitoa vammoihinsa. Hän liki sokeutui iskussa, mutta osa näöstä on palautunut.

Iskun on epäilty liittyvän kiistoihin siitä, miten Filin on jakanut tärkeitä rooleja.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi