Koulutuspäiväsopu poistaa työmarkkinaneuvotteluja jarruttaneen tulpan

Sopua kolmen päivän koulutuskiistasta on hierottu kuukausikaupalla. Sovun syntymisen arvioidaan helpottavan keskusteluja laajan palkkaneuvottelun mahdollisuudesta.

politiikka
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen työmarkkinajärjestöjen kokouksessa EK:n tiloissa 7. maaliskuuta
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen työmarkkinajärjestöjen kokouksessa EK:n tiloissa 7. maaliskuuta .Lehtikuva/ Vesa Moilanen

Yle Uutisten tietojen mukaan työmarkkinajärjestöjä kuukausia hiertäneeseen kiistaan kolmesta koulutuspäivästä on saatu ratkaisu tänään torstaina iltapäivällä. Tieto sovusta on vahvistettu myös hallituslähteistä.

Keskusjärjestöjen neuvotteluja seurannut Yle Uutisten työmarkkinatoimittaja Kari Klemm arvioi, että koulutuspäiväkiistan ratkaisemisen jälkeen työmarkkinajärjestöt voivat rauhassa keskittyä kartoittamaan mahdollisuuksia laajaan palkkaneuvotteluun.

- Tulppa, joka työmarkkinoilla on ollut nyt useita kuukausia ja vuoden ajan, se olisi nyt poissa ja päästäisiin puhumaan asiaa, Klemm arvioi.

- Se on eräänlainen positiivinen nytkähdys työmarkkinajärjestöjen suhteissa. Niitä se on hiertänyt pahastikin välillä. Nyt varmasti päästään aivan toisella mielellä keskustelemaan siitä, lähdetäänkö ensi viikolla neuvottelemaan keskitetystä työmarkkinaratkaisusta.

Epätietoisuutta raamisopimuksesta asti

Työmarkkinakeskusjärjestöt sopivat työntekijöille tarjottavasta kolmesta koulutuspäivästä raamisopimuksen yhteydessä syksyllä 2011. Osapuolet ovat neuvotelleet asian toteuttamisesta siitä lähtien, mutta eivät ole saaneet aikaan yhteistä esitystä.

Työmarkkinajärjestöt ehtivät asettaa sovun syntymiselle useita takarajoja. Kiista koulutuspäivistä on jumittanut kaikkien muiden työmarkkinakysymysten etenemistä.

Neuvottelujen aikana erimielisyyttä on ollut muun muassa siitä, onko työntekijöillä subjektiivinen oikeus kolmeen koulutuspäivään vuodessa, vai saako työnantaja päättää päivien myöntämisestä.

Koulutuspäivistä syntyi sopu jo viime kesänä, mutta EK:n hallitus kaatoi niitä koskevan lakiehdotuksen syyskuussa.

Kiistaan odotettiin jälleen kerran ratkaisua tämän vuoden alussa. Palkansaajajärjestöt kuitenkin tyrmäsivät Elinkeinoelämän keskusliiton johtajan Lasse Laatusen ehdottaman mallin. SAK, STTK ja Akava jättivät helmikuun alussa vastaesityksensä, jonka EK puolestaan torjui.

Työmarkkinajärjestöt ottivat kiistassa aikalisän helmikuun puolivälissä.