1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pelle Hermannin isä surkuttelee nykylasten kiivastahtista elämää

Pikku Kakkonen leikkaa suositun lastenohjelman Pelle Hermanin verkkaista juonenkulkua vikkelämmäksi nykylasten tarpeisiin.

Kuva: YLE

Pelle Hermanni -ohjelmaa on leikattu aikaisemminkin, jotta ne sopisivat paremmin Pikku Kakkosen muottiin. Nyt Pikku Kakkonen on editoimassa suositun lastenohjelman juonta nopeatempoisemmaksi, sillä kerronta on liian verkkaista nykylapselle.

- Muutamissa osissa saattaa olla löysyyttä, että on ihan syytäkin ottaa pois, mutta ehkä se on liioittelua sanoa, että Pelle Hermanni ei jaksaisi enää kiinnostaa, Pelle Hermannin luoja Simo Ojanen sanoo.

Pelle Hermannin isä kirjailija Simo Ojanen pohtii omien lastenlapsiensa elämää ja surkuttelee, että nykyään annetaan liiankin paljon periksi kiivaalle elämäntahdille.

- Lapset entistä varhaisemmin ohjataan ja houkutellaan kiivastahtiseen maailmaan. Vanhempia voisi hiukan syyttää siitä, että ihannoidaan sellaista maailmaa.

- Tahti on liian kiivas. Minusta lapsen täytyy saada elää levollisempaa elämää.

Ojanen muistuttaa, että tietokoneet ja tekniset laitteet ovat työvälineitä. Nykyään kuitenkin jo kuusivuotiailla on omat kännykät ja tietokoneet.

- Lasten kädet käyvät kännykällä koko ajan ja odotetaan, että pappa lopettaa höpöttämisen, Ojanen kuvailee.

Keskustelu on aina vaikeaa murrosikäisen kanssa. Vanhempien on entistäkin vaikeampi saada heihin keskusteluyhteyttä, koska käsissä pyöritellään koko ajan kännykkää ja tablettia.

- Minusta se on valitettavaa, että keskusteluyhteys jäätyy, Ojanen sanoo.