Kaikki kardinaalit Vatikaanissa - paavin valinnasta päätetään pian

Konklaavin viimeinen puuttuva lenkki saapui Roomaan torstai-iltana. Uusi paavi pyrittäneen valitsemaan ennen pääsiäistä.

Ulkomaat

Seuraavan paavin valintaa edeltävät valmistelut kiihtyvät Vatikaanissa. Viimeinen äänestyskonklaaviin osallistuva kardinaali, vietnamilainen Jean-Baptiste Pham Minh Man saapui Roomaan torstai-iltana.

Kardinaalit eivät ole vielä päättäneet, milloin konklaavi kokoontuu, mutta esimerkiksi yhdysvaltalaiskardinaali Roger Mahony kirjoitti Twitter-palvelussa kardinaalien olevan innostuneita ja lähellä johtopäätöksiä. Vatikaani on pyrkinyt kiivaasti estämään keskusteluissa liikkuvien tietojen vuotamista internetiin tai tiedotusvälineille.

Kun konklaavin aloituspäivä päätetään, samalla päätetään myös, kuinka kauan kardinaaleilla on yhteys ulkopuolisiin ennen valintaa. Konklaavin aikana kardinaalit äänestävät kaksi kertaa aamulla ja kaksi kertaa iltapäivällä - Sikstiiniläiskappelin hiljaisuudessa. Paavin valintaa merkitsevän valkoisen savun on arveltu nousevan Pietarinkirkon ylle hyvissä ajoin ennen pääsiäistä.

Lähteet: AP, Reuters