1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Säätiöt ja apurahat

Joensuu tukee venäläisten kulttuuripalveluja Cultura-säätiön avulla

Venäjänkielisten maahanmuuttajien kulttuuripalveluja edistävä Cultura-säätiö on aloittanut toimintansa. Joensuun kaupunki on yksi perustajajäsenistä. Säätiön jäsenenä kaupunki haluaa edistää venäläisten maahanmuuttajien kotoutumista.

Säätiöt ja apurahat
Lapsi maalaa taulua.
Elina Niemistö / Yle

Cultura-säätiö antaa tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta venäjän kielellä sekä tietoa venäjän kielestä ja kulttuurista Suomessa. Säätiö pyrkii edistämään kotoutumista taiteen ja kulttuurin avulla. Tarkoituksena on maahanmuuttajien ja pääväestön vuorovaikutuksen lisääminen.

Säätiö pyrkii toimimaan yhteistyökanavana ja matalankynnyksen kohtaamispaikkana. Lisäksi Cultura-säätiö antaa maahanmuuttajille tiedotus- ja vertaistukitoimintaa yhteistyössä venäjänkielisten järjestöjen kanssa.

Joensuun lisäksi Cultura-säätiön perustajajäseniä ovat muun muassa Lappeenrannan, Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun ja Tampereen kaupungit sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Mukana perustamassa ovat olleet myös Suomi-Venäjä -Seura ja Suomen venäjänkielisten yhdistysten liitto ry (FARO).

Cultura-säätiön avajaisseminaari on tänään Helsingissä. Kevään aikana avautuu säätiön kohtaamispaikka Helsingin Kaisaniemeen taide- ja kulttuuritilaisuuksia varten.

Lue seuraavaksi