1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Slade, Pelle Miljoona ja Erja Lyytinen Ilovaarirockiin

Ilovaarirock uudistuu. Tapahtuman pääpaino on ollut 60-luvun musiikissa, mutta toimivia 60-luvun bändejä on sen verran vähän, että ohjelmistoa oli uudistettava, sanoo Arto Pippuri. Slade on herättänyt runsaasti kiinnostusta, Erja Lyytisen mukanaoloa Ilovaarirockissa voidaan perustella blues-musiikin iällä. Takavuosien lippujonot ovat myös historiaa, tänä vuonna liput myydään netin kautta.

Kuva: Slade

Ilovaarirock on järjestetty Joensuun Ilosaaressa vuodesta 1996, eli ensimmäinen Ilovaarirock näki päivänvalon, kun Ilosaarirock täytti 25 vuotta. Tapahtuman järjestää Grand old Rockers, yhtenä pääpuurtajista toimii Arto Pippuri. Tänä vuonna Ilovaarirock järjestetään heinäkuun 12. Nyt hypätään rohkeasti 70- ja 80-luvulle sanoo Pippuri:

- Kyllä tilanne on se, että 60-luvun bändejä alkaa olla vaikea löytää. Olisihan tietysti Rolling Stones, mutta kun ei se ilosaareen mahdu, veistelee Pippuri.

- Slade on voimissaan. Siinä on kaksi ihan alkuperäisjäsentä ja tuo nykyinenkin kokoonpano on ollut kasassa jo parikymmentä vuotta. Hyvässä kunnossa ovat, kun jokaiselle soittajalle pitää esiintymislavalle varata 30 sentin koroke, johon voivat nousta kesken soiton, eli jalka nousee kyllä.

60-luvun bändejä alkaa olla vaikea löytää

Arto Pippuri

- Pelle Miljoona ja Tumppi Varonen tulevat kokoonpanolla United, moottoritie lienee kuuma Ilosaaressa.

- Erja Lyytinen on mielenkiintoinen veto. Erjallahan ei ikä riittäisi millään Ilovaarirockiin, mutta Lyytisen esittämällä musiikilla, bluesilla on kyllä ikää ihan riittävästi!

- Sitten täydennetään tarjontaa tanakalla kantrilla. Huojuva lato on valtakunnallisestikin noteerattu kokoonpano, hienoa saada heidät soittamaan.

Tex-Mexiä ja konvaa

Ilovaarirockissa on kolme esiintymislavaa Ilosaaressa. Päälavan lisäksi laguunissa on veden päällä oma lava, jossa muun muassa Veli-Matti Järvenpää soittaa Tex-Mex musiikkia. Karjalan talolle tulee maakuntahenkinen lava:

- Vähän mietittiin, että olisiko tuon sisälavan äärellä konva, jossa vois tanssiakin, saa nähdä, suunnitelmat ovat vielä vähän kesken, sanoo Pippuri.

Piletit netistä

Perinteiset Ilovaarirockin lippujonot ovat taakse jäänyttä elämää. Tänä vuonna lipunmyynti tapahtuu pääosin netin kautta, joitakin paikallisia lipunostopisteitä tulee kuitenkin vielä kesäkuussa Joensuuhun ja maakuntaan, lupailee Pippuri. Ilovaarirock saanee omat nettisivut auki lähipäivinä.