1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Pelle Hermannin pätkiminen nosti turhan kohun keskustelupalstoilla

Pelle Hermanni on tärkeä osa Pikku Kakkosta vielä 2010-luvullakin. Tieto Hermannin seikkailujen lyhentämisestä sai nettikansan takajaloilleen torstaina. Paniikki on kuitenkin turha, sillä leikkaukset on tehty jo 90-luvulla, eikä uusia ole suunniteltu.

Kuva: Yle

Ylen lasten- ja nuortenohjelmien päällikkö Teija Rantala kertoi Yle Tampereen haastattelussa torstaina, että Pikku Kakkosessa pidetään ylpeästi esillä paitsi uusia ohjelmaideoita, myös vanhoja suosikkeja. Nykykatsojille voidaan ja halutaan edelleen tarjota osin samoja juttuja kuin 80-luvun lapselle.

Yksi ohjelman kautta aikain rakastetuimmista hahmoista on Pelle Hermanni, jonka seikkailut jaksavat viehättää vielä tänäkin päivänä. Aivan alkuperäismuodossaan episodeja ei kuitenkaan ole nähty enää pariin vuosikymmeneen.

- Pelle Hermannista pätkittiin jo 1990-luvulla osia pois, sillä alkuperäisversioissa kerronta on liian verkkaista, Rantala kertoi Yle Tampereen haastattelussa.

Enää ei leikata

Iltapäivälehtien palstoilla tieto Hermannin ruutuajan leikkaamisesta nosti kohun.

Monen barrikadeille nousseen, uusia leikkauksia pelkäävän nettikeskustelijan huoli on kuitenkin turha: suosikkipellen seikkailuja ei olla pätkimässä pikavisiiteiksi.

Lisälyhennyksiä Pelle Hermannin seikkailuihin ei ole suunnitteilla, ja 90-luvun leikkauksiinkin oli varsin pätevä syy: Alunperin jopa vartin mittaiset jaksot olisivat yksinkertaisesti vieneet liikaa ohjelma-aikaa Pikku Kakkosen muulta ohjelmistolta.

Olennainen on kuitenkin tallella. Pelle Hermannin "isän" Simo Ojasen mukaan alkuperäisissä pätkissä olikin paikoin hiukan tiivistämisen varaa.

- Muutamissa osissa saattaa olla löysyyttä, että on ihan syytäkin ottaa pois, mutta ehkä se on liioittelua sanoa, että Pelle Hermanni ei jaksaisi enää kiinnostaa, Ojanen pohti jaksojen leikkaamisesta syntynyttä keskustelua Yle Satakunnan haastattelussa.

Pelle Hermanni pysyy ruudussa

Pikku Kakkonen on yksi Ylen kestävimpiä brändejä. Suomalaislapset ovat istuneet arki-iltaisin ohjelman äärelle jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

Lasten- ja nuortenohjelmien päällikkö Teija Rantala pohti Yle Tampereen torstaisessa haastattelussa ohjelman tulevaisuutta.

- Jos ohjelmabrändi on kestänyt aikaa 70-luvun lopulta asti, en näe miksei se olisi olemassa jatkossakin. Monet asiat muuttuvat, mutta Pikku Kakkosen ydin pysyy varmasti samana. Onhan se aika kiinnostava ajatus, että Pelle Hermanni olisi edelleen ruudussa vuonna 2033.