Pohjois-Korean Kim sai sotilailta hurmoshenkisen vastaanoton

Maan johtaja Kim Jong-un kehotti uhmakkaana joukkoja vastaamaan tuleen, jos Pohjois-Koreaa vastaan hyökätään.

Ulkomaat
Kim Jong Un poistuu veneellä sotilastukikohdasta sotilaiden kahlatessa perässään.

Pohjois-Korea on jatkanut perjantaina uhmakasta linjaansa Etelä-Koreaa ja muita maan vihollisia vastaan. Pohjois-Korean televisio julkaisi perjantaina videon, jolla maan johtaja Kim Jong-un vierailee rajan läheisyydessä sijaitsevassa sotilastukikohdassa - ja saa sotilailta varsin hurmioituneen vastaanoton.

Valtiollisen KRT-televisiokanavan julkaisemalla videolla Kim saa sotilailta hurmioituneen vastaanoton. KCNA-uutistoimisto kertoo johtajan tutustuneen Jangjae- ja Mu-saarten puolustusosastoihin, missä hän kehotti joukkoja vastaamaan tulella mitä tahansa iskua vastaan.

Pohjois-Korea perui perjantaina Etelä-Korean kanssa 1990-luvulla solmimansa hyökkäämättömyyssopimuksen ja katkaisi maiden välisen kuuman linjan. Torstaina Pohjois-Korea myös uhkasi Yhdysvaltoja ennaltaehkäisevällä ydinaseiskulla.

Pohjois-Korea on suivaantunut sille torstaina YK:n turvallisuusneuvostossa helmikuisen ydinkokeen vuoksi määrätyistä lisäpakotteista. Myös Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteissotaharjoitukset hiertävät eristäytyttä maata.

Lähteet: Reuters