Aikku ajatteli viikon kaikkea muuta kuin hiihtoa

Val di Fiemmen kisoista kotiin palannut Aino-Kaisa Saarinen toivoo Salpausselän kisoihin hyvää iskua, jota näyttää kotiyleisölle. Viikolla Saarinen kestitsi USA:n hiihtomaajoukkueen ja yritti olla ajattelematta hiihtoa.

urheilu
Ainio-Kaisa Saarinen
YLE Lahti

Sunnuntaina Val di Fiemmesta kotiin palannut Aino-Kaisa "Aikku" Saarinen on viettänyt viikkonsa lepäillen ja kevyesti treenaillen. Palautuneelta alkaa tuntumaan, Saarinen kertoo.

Val di Fiemmen kisat olivat Saarisen mukaan henkinen koettelemus.

- Kun ei tiennyt, missä vaiheessa se startti tulee ja tuleeko sitä ollenkaan, niin se oli kyllä haasteellista.

Kolmen viikon kisarutistuksen jälkeen Saarinen on yrittänyt olla ajattelematta hiihtoa. USA:n naisten hiihtomaajoukkue oli Saarisen vieraana ja hän pääsi laittamaan suomalaista ruokaa: karjalanpaistia ja karjalanpiirakkaa. Nehän söi kun hullut puuroa, Saarinen nauraa.

- Perjantaista eteenpäin ajatukset keskittyvät vain hiihtoon. Aika hyvin tässä on saatu tilanne nollattua.

Perjantaista eteenpäin ajatukset keskittyvät vain hiihtoon.

Aino-Kaisa Saarinen

Saarinen hiihtää viikonloppuna sekä sprinttiä että 10 kilometrin perinteisen. Kympin hän mainitsee itselleen "päämatkaksi", mutta tarkoituksena olisi saada kisoille hyvä alku heti lauantaiaamun sprintissä.

Erityisesti kotikisoihin Saarinen toivoo hyvää iskua päälle. Sitä olisi mukava esitellä kotiyleisölle, Saarinen toteaa.

- Tottakai se on ilo hiihtää kotiyleisön edessä ja saada tutuilta kannustusta, joka on ollut edellisinä vuosina todella hienoa. Ja kun minä tiedän nämä ladut, niin tottakai sillä on merkitystä, Saarinen toteaa.