1. yle.fi
  2. Uutiset

Kymmenille vatsatauti maailman parhaasta ravintolasta Tanskassa

Norovirus pääsi leviämään henkilökunnasta asiakkaisiin kööpenhaminalaisessa Nomassa. Ravintola sai viranomaisilta varoituksen.

Ulkomaat
Asiakkaita menossa Noma-ravintolaan.
Asiakkaita menossa Noma-ravintolaan Kööpenhaminassa huhtikuussa 2010.Nikolai Linares / EPA

Ainakin 63 ihmistä on saanut Roskilden tautina tunnetun vatsataudin ruokailtuaan maailman parhaaksi arvostellussa ravintola Nomassa Kööpenhaminassa.

Asia käy ilmi Tanskan elintarviketurvallisuusviranomaisten tutkimuksesta, kertoo tanskalaislehti BT verkkosivuillaan. Sairastuneet huippuravintolan asiakkaat ovat oksennelleet ja ripuloineet.

Viranomaiset tekivät Nomaan tarkastuksen helmikuussa kahden asiakkaan ilmoitusten jälkeen. Tarkastuksessa kävi ilmi, että ravintolan henkilökunnalla oli ollut norovirustautia, joka on tarttunut asiakkaisiin ruuan kautta.

Ravintola sai viranomaisilta varoituksen, sillä se ei ollut desinfioinut keittiötään taudin leviämisen estämiseksi. Tarkastuksessa selvisi myös, että Noman henkilökunta ei pese käsiään lämpimällä vedellä.

Brittiläinen Restaurant Magazine -lehti valitsi Noman maailman parhaaksi ravintolaksi jo kolmannen kerran viime vuonna. Kovasta maineesta huolimatta ravintolalla on vain kaksi tähteä kolmesta Michelinin arvostetussa ravintolaoppaassa.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi