1. yle.fi
  2. Uutiset

Mies unohtui eristysselliin lähes kahdeksi vuodeksi - korvaus 11 miljoonaa euroa

Hylätty vanki joutui muun muassa irrottamaan omia hampaitaan, kun häneltä evättiin pääsy hammaslääkäriin.

Ulkomaat
Vasemmalla eristysselliin lähes kahdeksi vuodeksi unohtunut Stephen Slevin pidätyskuvassaan vuonna 2005, ja oikealla vuonna 2007 sen jälkeen kun hänet oli vapautettu eristyksistä.
Vasemmalla eristysselliin lähes kahdeksi vuodeksi unohtunut Stephen Slevin pidätyskuvassaan vuonna 2005, ja oikealla vuonna 2007 sen jälkeen kun hänet oli vapautettu eristyksistä.EPA / Dona Anan piirikunnan sheriffinvirasto

Yhdysvaltalaiskunta on määrätty maksamaan runsaan 11 miljoonan euron korvaus eristysselliin vajaaksi kahdeksi vuodeksi hylätylle miehelle.

New Mexicossa sijaitseva Dona Anan kunta sopi korvauksesta miehen kanssa tällä viikolla, kertoo National Public Radio.

58-vuotias Stephen Slevin pidätettiin vuonna 2005 muun muassa rattijuoppoudesta. Pidätyksen jälkeen hänen katsottiin potevan masennusta, ja häntä pidettiin itsemurhariskinä. Tiettävästi näistä syistä hänet suljettiin eristysselliin ilman oikeudenkäyntiä.

Mies istui kahdeksan neliömetrin kokoisessa sellissä 22 kuukautta, pääsemättä ulos juuri lainkaan.

Slevinin avunpynnöt torjuttiin ja hänen asianajajansa mukaan vankilan lääkäri kirjoitti hänelle lääkemääräyksiä näkemättä häntä.

Vangin mielenterveys kärsi eristyksen aikana, ja hänet vapautettiin vasta kun hänen katsottiin olevan kyvytön puolustamaan itseään.

- Miksi he tekivät, mitä tekivät, minulla ei ole mitään käsitystä, Slevin kertoi paikalliselle tv-asemalle.

Liittovaltion valamiehistö määräsi kunnan maksamaan hänelle vajaat 17 miljoonaa, mutta kunta valitti päätöksestä.

Lue seuraavaksi