Perussuomalaisten kansanedustaja valittiin Suomen Sisun johtoon

Uusi puheenjohtaja, oululainen Olli Immonen aloittaa sunnuntaista laskien Suomen Sisun johdossa. Joukko mielenosoittajia marssi tänään Helsingissä vastustaakseen kansallismielisen yhdistyksen kevätsuurkäräjiä.

Kotimaa
Kansanedustaja Olli Immonen (ps.)
Kansanedustaja Olli Immonen.Yle

Kansallismielisen Suomen Sisu -yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi on valittu perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen, 27.

Immonen on kuulunut Suomen Sisuun vuodesta 2007. Vuonna 2009 Oulun kaupunginvaltuutettuna aloittanut Immonen nousi viime vaaleissa eduskuntaan. Lukion käynyt Immonen on ammattikoulutukseltaan vartija.

Suomen Sisulla on yhdistyksen sivujen mukaan noin 700 jäsentä. Uuden puheenjohtajan kirjoituksessaan Immonen sanoo uskovansa, että ilmapiiri Suomessa on muuttumassa "monikulttuurisuusideologiasta" kansallismielisempään suuntaan. Hän korostaa, että hänen johtamansa yhdistys noudattaa laillisuusperiaatetta ja on vaihtoehto ääriliikehdinnälle.

- Henkilökohtaisesti tuomitsen rasismin enkä hyväksy sitä, että ketään ihmistä syrjitään tai suositaan esimerkiksi työelämässä hänen etnisen taustansa perusteella, Immonen kirjoittaa.

Suomen Sisua vastaan osoitettiin sunnuntaina mieltä Helsingissä samaan aikaan, kun yhdistys piti kevätsuurkäräjiä. Poliisi arvioi, että marssiin osallistui noin 70 ihmistä. Poliisin mukaan vasemmistotaustaiset mielenosoittajat marssivat Kruununhakaan Kirjan talolle, missä Suomen Sisu oli kokoustamassa.

Uuden puheenjohtajan valintaa edeltää pari ison perussuomalaisnimen lähtöä Sisusta. Viime kuussa erostaan kertoi kansanedustaja James Hirvisaari perustellen, että Sisu on "nuorisojärjestö". Viime kesänä Sisun jätti kansanedustaja Juho Eerola, jonka mukaan yhdistyksestä on tehty lyömäase puoluetta vastaan.

Tähän saakka Suomen Sisun puheenjohtajana on toiminut Paula Päivike, 27.