SAK:n hallitus hyväksyi koulutuspäiväsovun

SAK:n hallitus on hyväksynyt työmarkkinajärjestöjen neuvotteleman sopimusratkaisun työntekijän kolmen päivän koulutuskiistassa. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan ratkaisua varsinaisissa palkkaneuvotteluissa ei saada aikaan työnantajien tavoittelemalla nollalinjalla.

politiikka
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly SAK:n kokouksessa Kirkkonummella 11. maaliskuuta 2013.
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly SAK:n kokouksessa Kirkkonummella 11. maaliskuuta 2013. Lylyn mukaan SAK:n hallitus asettaa todennäköisesti neuvottelujen jatkamisen ehdoksi myös sen, että neuvotteluissa on mahdollisuus sopia palkankorotuksista.Vesa Moilanen / Lehtikuva

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan SAK:n puolesta koulutussopu pitää, vaikka palkkaneuvottelut eivät alkaisikaan. Lylyn mukaan koulutussopua ei hyväksytty SAK:n hallituksessa ilman soraääniä.

SAK:n hallitus on parhaillaan koolla päättämässä osallistumisesta työmarkkinaneuvottelujen jatkoon. Koulutuspäiväsovun hyväksyminen on ollut yhtenä ehtona neuvottelujen jatkamiselle.

SAK:n hallitus saa iltapäivän aikana valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen tilannekatsauksen. Lylyn mukaan päätökset SAK:n lähtemisestä jatkoneuvotteluihin menevät pitkälle iltapäivään.

Lylyn mukaan mahdollinen työmarkkinasopimus ei voi toteutua ilman palkankorotuksia. Työnantajapuoli on tähän asti edellyttänyt palkankorotusten nollalinjaa.