Hyppää sisältöön

Simppeli idea innostaa yhä uusia Harlem-hytkyjiä

Harlem Shake -videot yleistyvät hurjaa vauhtia. Videopätkien tekijöiden joukko on yhä kirjavampi. Myös muun muassa jalkapalloseura Jaro ja Centria ammattikorkeakoulu ovat ikuistaneet porukkaansa hytkymässä oudoissa asuissa maailman villinneen kappaleen tahtiin.

Viestintäsuunnittelija Arja Haikola ja sovellussuunnittelija Roni Lamberg olivat Centrian Harlem Shakessa kameran toisella puolella. Kuva: Petra Haavisto / Yle

Jaron videota on katsottu kahdessa viikossa lähes 30 000 kertaa. Yhteishaun starttiviikolla oman hytkynsä julkaisi myös Centria ammattikorkeakoulu.

Sovellussuunnittelija Roni Lamberg Centriasta kertoo matkan ideasta valmiiseen videoon olleen lyhyt: ajatus syttyi tiistaina, kuvaukset kestivät alle puoli tuntia ja puoliminuuttinen pläjäys oli valmis torstaina.

Kuten kuvioon kuuluu, tanssin aloittaa "solisti", Centrian tapauksessa oranssissa puvussa heiluva opiskelijakunnan hallituksen virallinen maskotti. Party-osuuden hoitavat opiskelijat ja vaihtarit. Ja hauskaa oli:

– Ei ole varmaan ollut meidän pikku auditoriossa noin kuumaa tunnelmaa ikinä. Ikkunat huurussa ja tunnelma katossa. Olisi voinut tulla sensuroitavaakin materiaalia, jos olisi antanut kameran vielä hetken käydä. Taisi tulla jo nytkin. Arkistoihin jää aarteita, sanotaan näin, nauraa viestintäsuunnittelija Arja Haikola.

Vaatimaton idea naurattaa

Tarkoituksena olikin paitsi pitää hauskaa kuvauksissa, myös viestiä oppilaitoksen kevyempää puolta. Nyt elää vielä haave siitä, että henkilöstökin saataisiin innostumaan tekemään oma Harlem Shakensa

– Voitaisiin osoittaa, ettei me nyt niin jäykkiä täällä ammattikorkeassa olla. Kieltämättä tuolla oli pientä, varovaista innostumista havaittavissa... sanoo Haikola.

Ennen kuvaussessiota Harlem Shakeja katseltiin porukalla. Arja Haikola ymmärtää niiden koukutuksen:

– Idea on ehkä hieman vaatimaton, mutta oikein toteutettuna se pistää nauramaan.