JAMK aloittaa pelikoulutuksen

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelman tradenomiopiskelijat voivat jatkossa suunnata osaamistaan mobiili- ja www-pohjaisten pelien suunnitteluun ja toteutukseen.

internet
Mobiilipeli tablettitietokoneessa.
Antti Seppälä / Yle

- Peliala kasvaa, eikä Keski-Suomessa juuri ole ollut kattavaa opintotarjontaa alalle. Yritykset kuten Rovio ja Supercell ovat osoittaneet, että peliteollisuudessa on paljon potentiaalia, sanoo lehtori Mika Karhulahti.

Nuorilla on motivaatiota pelaamiseen, ja JAMK:issa uskotaan, että motivaatio heijastuu myös pelien suunnitteluun ja toteutukseen.

- Pelien tekemisessä opittavia taitoja kuten ohjelmointiosaamista voi hyödyntää myös muualla kuin pelialalla, jos ei sille alalle päädy, Karhulahti toteaa.

Opintojen aikana opiskelijat suunnittelevat, toteuttavat ja kaupallistavat pelejä, eli osallistuvat tuotekehitys- ja liiketoimintaprosessiin kokonaisuudessaan.

Pelien toteuttaminen vaatii varsin monipuolista osaamista.

- Tärkeää on tarina, tiivistää Karhulahti.

Peliprojekteihin osallistuvien opiskelijoiden roolit voivat olla esim. pelisuunnittelija, pelikehittäjä, äänisuunnittelija, animoija, graafinen suunnittelija, tuottaja tai käsikirjoittaja.

Koulutusohjelman hakuaika on meneillään. Se päättyy 3.4.2013. Aloituspaikkoja on 40 opiskelijalle.