Näin teet itse energiapatukoita

Aktiivinen ihminen tarvitsee energiaa nopeasti ja helposti. Kauppojen valmiit energiapatukat ovat kalliita. Itse patukat tekemällä säästät rahaa ja tiedät varmasti mitä syöt. Tee-se-itse energiapatukoita on helppo valmistaa.

ilmiöt
Energiapatukoiden valmistus
Valmiit energiapatukat maistuvat terveellisiltä!Jenny Säkkinen / Yle

Hedelmäiset energiapatukat

½ dl rypsiöljyä

½ dl appelsiini-tai omenamehua

1 dl hunajaa tai siirappia

Saat hyvää energiaa ja ravintoaineita kasvuun, kehitykseen, liikkumiseen, palautumiseen ja terveenä pysymisen.

Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen

4 dl kaurahiutaleita

1 dl kuivattua luumua ja aprikoosia

1 dl rusinoita

½ dl auringonkukansiemeniä

½ dl pinjansiemeniä

1 dl kuivattuja karpaloita, mustikoita, puolukoita tms.

1 dl pähkinä- ja /tai mantelirouhetta

1.Kuumenna isossa kattilassa öljy, mehu ja hunaja kiehuvaksi.

2. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kaurahiutaleet ja pilkotut muut aineet. Sekoita paksuksi tahnaksi.

3. Laita leivinpaperi pellille ja halutessa voit voidella leivinpaperin kevyesti öljyllä.

4. Painele taikina matalaksi tiiviiksi levyksi paperin päälle.

5. Paista 200 asteessa 20 – 25 minuuttia. Paistoaika riippuu levyn paksuudesta.

6. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa patukoiksi.

Jos haluat patukoista makeampia, lisää ripaus rouhittua suklaata. Voit vaihdella hiutaleita, esim. riisi –tai ruishiutaleet sopivat hyvin hiutaleiksi. Jos vaihtelet kuivia raaka-aineita, tarkista, että kuiva-aineiden kokonaismäärä on 9 dl.

Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen