1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Keskusareenan rahankeruu saa uutta vauhtia

Jos rahoitusneuvottelut sujuvat hyvin, Tampereen monitoimiareenan rakennustyöt alkavat vuoden kuluttua keväällä ja avajaisia juhlitaan syksyllä 2016.

Kotimaan uutiset
Rikrad Bjuström
Jan Hynnä / Yle

Yksityisen rahoituksen kerääminen Tampereen keskusareenalle saa uutta vauhtia, kun korkein hallinto-oikeus on hylännyt viimeisetkin kansi- ja areenahankkeesta tehdyt valitukset.

Tampereen Keskusareena Oy:n toimitusjohtaja Rikard Bjurström on iloinen, että kaupungin 22,7 miljoonan tuki on varmistunut.

- Rahoitusneuvottelut etenevät nyt vauhdilla ja uskon, että tarvittava yksityinen rahoitus löytyy. Valtiolta toivomme vielä nykyisiä lupauksia suurempaa mukaantuloa, sanoo Bjurström.

- Toivon, että työkoneet ilmestyvät Sorin sillan kupeelle reilun vuoden kuluttua, keväällä 2014. Rakentaminen vie aikaa noin 2,5 vuotta.

Suurta innostusta ja isoja epäilyjä

Alustava suunnitelma Tampereen ydinkeskustaan rakennettavasta monitoimiareenasta julkistettiin keväällä 2009. Marraskuussa 2010 maailmankuulu Daniel Libeskindin arkkitehtitoimisto esitteli vision kannen päälle rakennettavasta uudesta kaupunginosasta, jonka maamerkiksi nousisivat keskusareena ja viisi tornitaloa.

Toivon, että työkoneet ilmestyvät Sorin sillan kupeelle reilun vuoden kuluttua, keväällä 2014.

Rikard Bjurström

Hankkeen innostuneimmat puuhamiehet haaveilivat, että keskusareenassa luisteltaisiin jo vuoden 2013 jääkiekon MM-kisojen otteluita. Aikataulut ovat lipsuneet ja rahoitusneuvottelut venyneet.

Rahoittajaksi toivottiin muun muassa Tampereella koulunsa käynyttä suursijoittaja Chaim "Poju" Zabludowiczia.

- Hän ei ole suurimpien rahoittajien joukossa, kuittaa Bjurström.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi toisessa kunnallisvalituksessa olleen vaatimuksen, jonka mukaan asiassa olisi pitänyt pyytää lausunto Euroopan unionin komissiolta. Tampereen kaupunki aikoo tänä keväänä selvittää yhdessä työ-ja elinkeinoministeriön kanssa, pitääkö kaupungin tuesta tehdä ilmoitus eli ns. notifikaatio komissiolle.