Hyppää sisältöön

Helsingin kaupunginjohtajien palkankorotukset käsitellään uudelleen

Korotukset astuvat voimaan, kun menettelyvirhe on korjattu.

Kuva: YLE

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt jäädyttää kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok.) ja apulaiskaupunginjohtajien palkankorotukset siihen asti, kun korotukset on käsitelty uudelleen. Korotukset palaavat kaupunginhallituksen pöydälle menettelyvirheen takia.

Kaupunginhallitus kumosi näin viime joulukuussa tekemänsä päätöksen kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajien palkkojen korotuksesta. Kyseessä on kuitenkin vain menettelyvirheen korjaaminen eikä itse päätökseen tulla tekemään muutoksia.

Pajusen palkka nousi vuoden alusta noin 900 eurolla kuukaudessa ja kokonaisuudessaan kaupunginjohtaja tienaa tällä hetkellä 15 300 euroa kuukaudessa. Apulaiskaupunginjohtajien palkkaa nostettiin reilulla 700 eurolla, jolloin kuukausipalkka nousi vajaaseen 13 000 euroon.

Nyt palkat palaavat kuitenkin korotuksia edeltäneelle tasolle siksi aikaa, kun palkankorotukset käsitellään uudelleen. Uudelleenkäsittelyn takana on perussuomalaisten varavaltuutetun Pekka Tiusasen (ps.) tekemät kaksi oikaisuvaatimusta, joissa epäiltiin päätöksenteossa tapahtuneen muotovirhe ja esteellisyyttä.

Perusteluiden mukaan kaupunginjohtaja ei olisi saanut esittää apulaiskaupunginjohtajien palkankorotusta eikä apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri vanhimpana kaupunginjohtajan palkankorotusta.