"Kevätaurinko on korkealla kun Pelicans lopettaa pelit"

Lahden Pelicans on tänään pakkovoiton edessä. Kesäloma kutsuu mikäli pussinokat häviää Tampereella. Apua tarvitaan myös Rauman Lukolta.

urheilu
Kai Suikkanen.
Kai Suikkasella oli aihetta hymyyn Porissa (Arkistokuva)Yle

Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen on nukkunut tärkeää Tappara-ottelua edeltävän yön hyvin. Suikkanen on piiskannut lahtelaisnipun hurjaan vireeseen joulun jälkeen. Pelicansin käskyttäjä uskoo, että vire jatkuu tiistaina myös Tampereella.

- Olemme pelanneet Tapparaa vastaan hyvin tällä kaudella. Muistaakseni neljästä pelistä olemme voittaneet kolme, joten meillä on kyllä itseluottamus kohdillaan. Tappara on kuitenkin kova ryhmä, Suikkanen muistuttaa.

Peli henki on lahtelaisilla selkeä. Tappara pitää kaataa varsinaisella peliajalla ja napata kolme pistettä. Vastaavasti Saipan pitää hävitä Raumalla Lukolle varsinaisella peliajalla.

- Pikkaisen annettiin siimaa liikaa syksyllä. Nyt joudutaan katsomaan myös muiden pelejä. Kevät on tultu hyvin ja kuntopuntarissa ollaan vissiin toinen vai kolmas joulun jälkeisissä otteluissa, Suikkanen pohtii.

Oman haasteensa illan otteluun tuo lahtelaisryhmää vaivaava vatsatauti. Pekka Saarenheimo joutui jättämään TPS-ottelun kesken kun tauti alkoi jylläämään.

- Vähän on vielä illan miehistö kysymysmerkki. Ei pysty yhtään ennakoimaan, että mikä on terveystilanne. Saarenheimo oli esimerkiksi ihan terve ennen peliä sunnuntaina, mutta joutui sitten jättämään pelin kesken.

Yhdestä asiasta päävalmentaja Suikkanen on kuitenkin täysin varma.

- Aivan varmasti pudotuspelejä pelataan Lahdessa ja kevätaurinko on korkealla ne loppuvat, Suikkanen toteaa.