Koe uusi yle.fi

Perustuslakivaliokunta pyysi Kataiselta lausunnon Himas-tutkimuksesta

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on pyytänyt pääministeri Jyrki Kataiselta (kok.) lausunnon filosofi Pekka Himasen tutkimusryhmältä tilatun tulevaisuustutkimuksen rahoituspäätöksistä. Katainen antaa lausunnon maaliskuun loppuun mennessä.

politiikka
Professori Pekka Himanen.
Professori Pekka Himanen Kestävän kasvun ja hyvinvoinnin foorumin lehdistötilaisuudessa Helsingissä marraskuussa 2012. Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Valiokunnan lausuntopyyntö perustuu perussuomalaisten ja vasenryhmän kansanedustajien rahoituspäätöksistä tekemään muistutukseen.

Pääministeri Jyrki Katainen saa itse päättää tuleeko hän uudelleen perustuslakivaliokunnan kuultavaksi vai antaako hän lausunnon kirjallisena.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) sanoo, että valiokunta päättää Kataisen lausunnon saatuaan tarvitaanko asiassa muiden kuulemista.

Perustuslakivaliokunnan lisäksi tutkimuksen rahoituksesta tehtyjä kanteluita tutkii myös oikeuskansleri. Koskisen mukaan valiokunta harkitsee jatkoselvityksiä myös sen perusteella mitä tietoa oikeuskansleri on omissa selvityksissään saanut.

Koskisen mukaan on esimerkiksi epävarmaa pyydetäänkö Himaselta asiassa lausuntoa lainkaan.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Tehtävänä tulevaisuus

Goodbye, kuukkelimetsä: Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Ilmoitus laukauksista

Lontoon joukkohysteria: Poliisi etsii asemalaiturilla olleita miehiä

Egyptin moskeijahyökkäys

Egyptin presidentti julisti suruajan: "Moskeijaisku kostetaan äärimmäisellä voimankäytöllä"

NHL

Jere Lehtisestä tuli neljäs suomalaispelaaja, jonka pelipaita nostettiin NHL-hallin kattoon