1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuusamo

Kuusamon yrittäjät haluavat ohjata turistivirrat kaupungin keskustaan

Yrittäjät patistavat kaupunkia hankkeistamaan keskustan kehittämisen. Matkailijavirrat kulkevat kaupungin taajaman ohi suoraan Rukalle.

Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Kuusamon kaupunkikeskustan yrittäjät haluavat ohjata matkailuvirrat nykyistä tehokkaammin kaupungin keskustaan. Yrittäjien mielestä matkailijat eivät löydä keskustaan, vaan liikkuvat valtatie 5:n varrella sijaitsevien suurten markettien kautta suoraan Rukalle.

Kuusamon yrittäjät vaativat kaupunkia ottamaan vetovastuun keskustan kehittämisestä.

- Rukaa on kehitetty ja on kehitetty myös Kuusamon kaupungin puistoalueita. Nyt olisi kaupungin tehtävä voimakkaasti lähteä kehittämään keskustaajamaa, sanoo valtavälä Kitkantien varrella sijaitsevan Bjarmian yrittäjä Kaisa Valkama-Kettunen.

Valkama-Kettunen muistuttaa, että Kuusamon on luontokaupunki.

- Haluaisin tässä yhteydessä puhua nimenomaan luontokaupungin keskuksesta. Toivoisin, että Kuusamon luonnonläheisyys ja luontokaupungin maine ja imago näkyisi kaupungin keskustassa enemmän.

- Viihtyvyyttä voidaan lisätä muun muassa istutuksilla ja talvisin esimerkiksi lumiveistoksin. Myös valotaide on nykyisin oiva keino elävöittää katukuvaa, Valkama-Kettunen ideoi.