Samppalinnassa svengaa kesällä viisi Moeta

50-luvun musiikin ympärille rakentuvassa Five Guys Named Moe - Viisi Veikkoa -musikaalissa nähdään lavalla muun muassa Jussu Pöyhönen ja suomalaisen soulmusiikin kuningas Sami Saari. Suurlähettiläät-yhtyeestä tutulle Pöyhöselle kyseessä on teatteridebyytti ja paluu kesäksi kotikaupunkiin.

teatteritaide
Five Guys Named Moe -musikaalin näyttelijät
Samppalinnan kesäteatteri / Pette Rissanen

Tulevana kesänä Samppalinnan kesäteatterissa nähdään musikaali Five Guys Named Moe - Viisi Veikkoa. Yhtenä Moena nähdään turkulaisten oma Suurlähettiläs Jussu Pöyhönen.

- Aivan innoissani olen, mutta samalla odotan kesää vähän pelonsekaisin ja jännittynein tuntein. Edessä on ensimmäinen kerta teatterin lavalla, Pöyhönen kuvailee.

Pöyhönen on asunut lähes koko aikuisikänsä Turussa, mutta on sittemmin helsinkiläistynyt ja opiskellut Kööpenhaminassa.

- Tosi kiva tulla nimenomaan Turkuun tekemään teatteridebyyttiä. Kun tilaisuus tähän tuli, ajattelin heti, että nyt täytyy kokeilla ennen kuin on liian myöhäistä, Pöyhönen naurahtaa.

Kuusi veikkoa muodostavat herrasmiesten poikabändin

Kesäkuussa ensi-iltansa saavan musikaalin viisi veikkoa Jussu Pöyhösen lisäksi ovat suomisoulin kuninkaaksikin tituleerattu Sami Saari, Dance-finalisti Markku Haussila sekä musiikki- ja teatteriammattilaiset Antti L.J. Pääkkönen ja Juha Junttu.

Moet ryhtyvät kouluttamaan nuorempaa, The Voice of Finlandin ykköskaudelta tuttua, Lauri Mikkolaa Louis Jordanin tahtiin. Musikaalin aikana selvitellään miehen elämän suurinta mysteeriä: miten olla turvallinen olkapää ja samalla testosteronia uhkuva äijä. Siis elämää naisen kanssa.

Ohjaaja Heikki Sankari odottaa iloisena kesää eri-ikäisten muusikoiden kanssa.

- Ensi kesänä syntyy uusi herrasmiesten ”poikabändi”. Vaviskaa Backstreet Boys!, vitsailee Sankari.

Pitkän linjan artistille Sami Saarelle Turku on tullut tutuksi keikkakaupunkina. Musiikki ja musikaalit ovat kuitenkin vielä tutumpia.

- Täytyy myöntää, että itselleni musikaalimaailma on tutumpi kuin Turku. Tosin Turussa on tullut käytyä keikoilla monta kertaa. Luulen, että tästä tulee erittäin hauska kesä, Saarinen myöntää.