Naiset protestoivat miesten käsissä olevaa paavin valintaa vaaleanpunaisella savulla

Kaikki paavin valinnasta äänestävät katolisen kirkon vaikuttajat ovat miehiä. Naiset eivät myöskään voi toimia pappeina katolisen kirkon sisällä.

Ulkomaat
Naiset vapauttavat vaalenpunaista savua
Reuters

Katoliset naiset protestoivat Roomassa miesten vallassa olevaa uuden paavin valintaa. Useat naisasialiikkeeseen kuuluvat naiset vapauttivat ilmaan vaaleanpunaista savua protestina sille, että paavin valintaan osallistuu vain miehiä.

- Olemme täällä siksi, että 115 miestä on sulkeutunut seinien sisään päättämään kirkon tulevaisuudesta, vaikka yli puolet kirkon jäsenistä on naisia.

Naiset myös vetosivat naispappeuden puolesta, sillä katolisista papeista on pulaa kaikissa maissa ja monet naiset olisivat halukkaita hakeutumaan tehtäviin. Katolisessa kirkossa, toisin kuin protestanttisessa kirkossa, naisia ei nimitetä papin virkaan.

Protestoijien mielestä naispappeus myös auttaisi puhdistamaan viime vuosina useissa eri skandaaleissa ryvettyneen katolisen kirkon mainetta.

Katolisen kirkon mukaan naisia ei voida vihkiä papin virkaan, koska Jeesus valitsi vain miehiä opetuslapsikseen eli apostoleiksi.

Lähteet: Reuters