Loviisan ydinvoimalan liepeillä pörrää tänään pelastuskalustoa

Loviisan ydinvoimalan ympäristössä säksättää tänään helikopteri ja lähiteillä jyrää muutamakin paloauto. Kansallinen pelastustoimintaharjoitus pistää viranomaisten yhteispelin testiin.

Kuva: Yle

Loviisan ydinvoimalan alueella järjestetään tänään suuri pelastustoimintaharjoitus. Harjoituksessa testataan voimalan pelastussuunnitelma sekä harjoitellaan voimalaitoksen ja viranomaisten yhteistyötä.

Kansallinen pelastustoimintaharjoitus järjestetään kolmen vuoden välein. Harjoitukseen osallistuvat niin poliisi, pelastuslaitos kuin rajavartiolaitoskin. Harjoituksen aluksi testataan hälytysjärjestelmät ja varmistetaan, että tieto kulkee viranomaisten välillä.

- Harjoitukseen kuuluu myös toiminnallinen osuus. Harjoittelemme niin sanottua päivittäistä onnettomuutta. Voimalaitos on ympäristönä erityislaatuinen, sinne ei tule hirveästi hälytyksiä. Eri viranomaiset pääsevät harjoittelemaan, miten sinne alueelle saavutaan ja miten siellä toimitaan, kertoo harjoituksen johtaja Jorma Kuikka Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.