Aamun kirjassa Katja Kallion Säkenöivät hetket

Kolmen sukupolven naisten kautta avautuu näkymä Hankoon vuonna 1914 ja 1930-luvun puolivälissä. Olennaisinta romaanissa on kuitenkin Ingan, hänen tyttärensä Ellyn ja tämän tyttären Beatan sukupolvelta toiselle siirtyvä taakka. Kukaan näistä naisista ei hallitse elämäänsä, vaan ajelehtii muiden vietävänä.

kulttuuri
Katja Kallio
Nadja Nowakin ja Seppo Puttosen vieraana oli uuden romaanin Säkenöivät hetket kirjoittanut Katja Kallio. Kirja vie Hangon kylpylämiljööseen 1900-luvun alkuun ja kertoo kolmen sukupolven naisten tarinat.

Romaanin naiset pettävät ja joutuvat kantamaan yksin petoksesta koituvat seuraukset. Äitien tylyys tyttäriään kohtaan siirtyy sekin sukupolvelta toiselle. Miesten aika menee merimiehinä, salakuljettajina tai kivenhakkaajina. He jättävät naiset yksin kantamaan vastuun ja hoitamaan lapsensa.

Katja Kallio kirjoittaa yksityiskohtaisesti niin kylpyläelämästä kuin kivenhakkaamisesta ja -hiomisestakin. Eri aihepiirien yksityiskohtainen kuvaus tuntuu kuitenkin ripustellulta. Ajankohta ja Hanko kylpylämiljööneineen olisivat tarjonneet erinomaisen mahdollisuuden elämän ristiriitaisuuksien kuvaamiseen.