1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. urheilu

Urheilutoimittaja otti haasteen vastaan - rankkarikisa Raantaa vastaan

Urheilulehden toimittaja Esko Seppänen uhosi pari viikkoa sitten pystyvänsä laukomaan yli viisi rankkarikiekkoa kymmenestä maaliin Porin Ässien Antti Raantaa vastaan. Ässät asetti haasteen jonka Seppänen otti vastaan.

Kuva: Lehtikuva

Nyt otetaan urheilutoimittajan sanasta mittaa. Pari viikkoa ilmassa leijaillut leikkimielinen uhoaminen Urheilulehden toimittaja Esko Seppäsen ja Porin Ässien välillä on toteutumassa Porin jäähallissa perjantaina noin klo 12. Panoksia nostaakseen Porin Ässät on luvannut lahjoittaa 150 euroa jokaisesta maalista.

Seppänen raportoi tapahtumaketjusta Urheilulehden Facebook-sivulla seuraavasti:

Kerran LIKE sille, että Porin Ässien Antti Raanta oli SM-liigan PARAS erityisesti sillä hetkellä, kun hänen joukkueensa sitä eniten tarvitsi? Raannan kevät hakee vertaistaan koko SM-liigan historiassa. Eikä tässä vielä kaikki.

Laitoin jälleen itseni kuseen. Kirjoitin ESkolumniin taannoin näin:

"Tunsin kuitenkin jäätävän vihlaisun sielussani torstai-iltana, kun köröttelin HIFK–Ässät-ottelusta kotiin. Pohdin matkalla, jotta montahan rankkaria Antti Raanta saisi meikältä kiinni kymmenestä. Päädyin siihen, että seinään pysähtyisi kolme kiekkoa." (ESkolumni 1.3.2013)

Kolumni oli höystetty "seinään"-sanan kohdalla tällä kuvalla: http://img.ly/t2eb (siirryt toiseen palveluun)

Twitterini alkoi rullata välittömästi tekstin julkaisun jälkeen. Lukijoita kiinnosti kovasti, että kuinka monta kiekkoa saisin oikeasti Raannan taakse. Ja että olisiko sinne mahdollista saada yhtäkään. Vastailin siinä sitten letkeästi, että OVER 5,5 lättyä putoaa nuottaan vaivattomasti.

Sitten kopsahti postia Porin suunalta. Ässät ja Raanta julkaisivat avoimen haasteen, jonka runko kulki ja kulkee edelleen pääpiirteiltään näin:

"Seppänen Poriin. Isomäen jäälle. Laitamme Raannan maaliin. Sitten lasketaan yhdessä, montako kiekkoa hän saa 10 sisään."

Ässät vielä höysti haastettaan toteamma fantastisella tavalla, että jokaisesta maalistani lähtee 150 euroa nuorison hyväntekeväisyyteen!

Tartuin - totta kai - välittömästi haasteeseen. Julkaisen oman panokseni hyväntekeväisyyshaasteen tiimoilta torstai-iltana.

Pakkaan autooni Yön CD-levyjä, tarkastan passini voimassaolopäiväyksen, otan oman hitsipillini mukaan ja suuntaan Poriin tämän viikon perjantaina ratkaisemaan asian.

Porin Ässät on valmistautunut haasteeseen kahdella videokameralla ja still-kuvaajalla, että mikään ei mene ohi.

OVER/UNDER 5,5 maalia on linja. Mikäli teen 0-5 maalia, häviän. Mikäli teen 6-10 rysää, voitan. (Voitte veikata osumatarkkuuttani tähän alapuolelle.)

Yksi asia on kuitenkin varma: Nuorisotyö voittaa varmasti.

Se on sekä Antti Raannan että meikäläisen tärkein intressi tässä huvittavassa mittelössä.

Ja onhan se mielettömän hauskaa päästä kyykyttämään SM-liigan parasta pelaajaa! Tulee Datsjuk-kikkaa, Barkov-pyörähdystä, Lehterä-liikettä ja niin edelleen.

On vielä erikseen mainittava, että nämä porilaiset ovat oikeasti hulluja. Todellinen voittajanluonne ja "meille ei huudella" -asenne. Ensin otetaan 14 voittoa periaatteen vuoksi putkeen, ja sitten vielä nollataan ja nolataan samaan rahaan lätkäkirjoittaja, joka julisti heidät luovuttajiksi 26.1.2013.

Respect. Antti Raanta on SM-liigakauden paras pelaaja monellakin tasolla.

Tätä se urheiluhenki on. Lähden Poriin.

-ES