1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. media

Elina Grundström journalistiikan vierailijaprofessoriksi

Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi on valittu toimittaja, valtiotieteen maisteri Elina Grundström. Hän on työskennellyt toimittajana useissa eri viestimissä.

media
Tampereen yliopiston pääsisäänkäynti
Mari Siltanen / Yle

Tampereen yliopistossa professorin valintaa valmistellut työryhmä ehdotti Elina Grundströmiä yksimielisesti vuoden mittaiseen tehtävään, joka alkaa elokuun alussa.

- Grundström on monipuolinen toimittaja, joka täyttää kirkkaasti kaikki edellytykset. 11 hyvän hakijan joukosta hän erottui ennen muuta hyvin mietityn opetussuunnitelmansa ansiosta, sanoo dosentti Heikki Hellman, yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksikön johtaja.

Grundström, 49, on toiminut muun muassa vuosina 2006 - 2010 Vihreä Lanka -lehden päätoimittajana.

Tällä hetkellä hän on vapaa toimittaja. Hän kirjoittaa malminetsintää käsittelevää reportaasikirjaa sekä säännöllisiä kolumneja muun muassa Helsingin Sanomiin.

Palkittu toimittaja

Elina Grundström on myös palkittu kahdesti tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla: vuonna 1995 Hiidenkivi-lehden perustamisesta ja vuonna 2005 globaalien yhteiskunnallisten kysymysten käsittelemisestä

Hän on saanut myös tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnon Alkuperämaa tuntematon -kirjastaan vuonna 2002.

Grundström aikoo professorikautensa aikana opettaa ja tutkia tarinan rakentamista ja näkökulmajournalismia uusissa mediaympäristöissä.

Journalistiikan vierailijaprofessuuri on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen.

Lue seuraavaksi