Ilma-aserata kuivattiin SM-kisanäyttämöksi Merikarvialla

Ilma-aseiden SM-kilpailut järjestetään tänä viikonloppuna Merikarvialla. Kisojen järjestely on ollut kova urakka Merikarvian Seudun Ampujille, sillä rankkasateesta johtunut tulva tuhosi urheilutalon alakerrassa olevan ampumaradan viime heinäkuussa.

Merikarvia
Merikarvian urheilutalon ampumarata
Reijo Holmi

Ilmakiväärin ja ilmapistoolin SM kilpailut alkavat perjantaina Merikarvialla. Kilpailut käydään Merikarvian Seudun Ampujien upouudella ampumaradalla, joka kunnostettiin pikavauhtia edellisen radan tuhouduttua tulvassa viime kesänä. Heinäkuisen rankkasateen seurauksena urheilutalon alakerran lattialla lainehti vettä jopa 40 cm. Seura joutui purkamaan vanhat kastuneet tilat kokonaan ja edessä oli kuukausien kuivausurakka.

- Viime kesän vesivahinko laittoi kisajärjestelyt täysin uusiksi. Syksy ja talvi on mennyt radan rakennustöissä ja vasta muutama viikko sitten päästiin järjestelemään kisoja, kertoo Reijo Holmi Merikarvian Seudun Ampujista.

- Jos jotain hyvää ajattelee tästä hommasta, niin nyt saatiin rata hyvään malliin ja tuli peruskorjaus tehtyä. Työ on ollut raskas ja aikaa vievä, Holmi huokaa.

Kisoihin saapuu kaikkiaan 625 ampujaa eri puolilta Suomea. Ammunnat aloittavat perjantaina vammaisurheilijat, joita kilpailuissa on mukana yli 40. Lauantaina voittajat ratkotaan ilmapistoolilla, sunnuntaina vuorossa ovat ilmakiväärit.

Moderni internet-laitteisto käytössä

Kisat käydään nykypäivän elektronisella laitteistoilla, joita on Merikarvialle haalittu myös muista lähialueen ampumaseuroista. Elektronisilla järjestelmillä ampuja ja yleisö näkevät heti, mihin laukaus on osunut. Ensimmäistä kertaa ilma-aseiden SM-kilpailuiden tuloksia pääsee seuraamaan myös reaaliajassa internetissä.

- Toivon, että saataisiin positiivista palautetta. Mukava katsella hienoja nykypäivän ampumaurheiluun soveltuvia laitteita rivissä. Toivotaan, että laitteet pelaa kunnolla, Holmi sanoo.

Kaikkiaan kisoissa on 70 elektronista taululaitetta, joista kymmenen on seuran omia.

Lisää harrastajia kaivataan

Perinteikäs Merikarvian Seudun Ampujat täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Seura kertoo ampumaharrastuksen olleen Merikarvialla viime vuosina odottavissa tunnelmissa ja laji on joutunut kilpailemaan nuorten vapaa-ajasta muiden lajien kanssa. Nyt lajia on helppo harrastaa uusissa tiloissa hienoilla laitteilla myös Merikarvialla.

- Toivomme, että nämä uudet järjestelmät toisivat lisää harrastajia ampumaharrastuksen pariin, Holmi kertoo.