1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Musiikki vaatii kovaa työtä

Oululaisella Satellite Stories -bändillä menee tällä hetkellä hyvin. Kiinnostus bändiä kohtaan on noussut etenkin ulkomailla ja kiertueita on tehty niin Euroopassa kuin Japanissakin.

Kuva: YLE

Indiepoppia soittavan Satellite Stories -bändin jäsenten opiskelijaelämä on vaihtanut vaativaan musiikkibisnekseen. Työn alla on uusi single, Scandinavian girls.

- Laulun demonauhoituksia on tehty suihkussa, siellä on yllättävän hyvä akustiikka, Satellite Storiesin laulaja-kitaristi Esa Mankinen virnistää.

Muiden soitinten osalta nauhoituksia on tehty niin treenikämpällä kuin kotonakin.

- Olisihan se siistiä, että jokainen soittaisi yhtä aikaa eri huoneissa, rummut olisi keittiössä ja niin edelleen, hän naurahtaa.

Nimensä mukaisesti Skandinavian tytöistä kertova single julkaistaan huhtikuun lopussa. Yhtye työstää myös tulevaa levyä. Kiertueelle yhtye suuntaa toukokuun puolessa välissä.

- Kesällä tehdään sitten muutamat festarikeikat ja viimeistellään myös tulevaa albumia, Mankinen kertoo.

Opiskelijaelämä katkolla

Musiikkielämässä ei pärjää ilman kalenteria.

- Eihän sitä tietäisi, monelta pitäisi herätä ja mitä pitäisi tehdä ilman sitä, Mankinen naurahtaa.

Pahinta kiirettä helpottaa opinnoista pidettävä välivuosi. Aikaisempina vuosina musiikkia tehtiin opintojen ohessa.

- Huomasimme, että on pakko keskittyä vain yhteen asiaan. Kyllähän se antaa voimia ja uutta energiaa musiikin tekoon. Sitä ei koskaan tiedä, mihin asti musiikilla pääsee, mutta rautaa on taottava nyt, kun se on kuumaa.

Kovaa työtä ja vapaa-aikaa

Musiikkiura vaatii Mankisen mukaan jatkuvaa työskentelyä. Jos bändi ei ole treenaamassa, niin silloin kirjoitetaan lyriikoita tai suunnitellaan tulevaa. Suunnitelmissa katse on usein puolen vuoden päässä.

- Etuna tässä on, että aamuisin saa heräillä rauhassa, mutta työt menee yleensä myöhään ja oma työskentely jatkuu usein kotona. Onhan tässä paljon työtä, mutta tämä on sitä, mitä haluaa tehdä, Mankinen summaa.

Musiikkielämästä on Mankisen mukaan vaikea irrottautua, mutta hyvistä ystävistä on apua.

- Aina on muistettava antaa kalenterissa tilaa myös vapaa-ajalle. Kun tulee takaisin bändihommiin, niin on taas enemmän virtaa ja ideoita. Ei tässä kannata itseään puhki kuluttaa, Mankinen painottaa.