Avi kovistelee Raaseporia

Aluehallintovirasto patistaa Raaseporia kohentamaan vanhusten laitoshoito- ja palveluasumistiloja. Virasto on tutkinut Raaseporin tilannetta yksityishenkilön tekemän kantelun pohjalta.

Kotimaa

Raaseporin kaupungin vanhustenhuollon tiloista on valitettu Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Yksityishenkilön mielestä kaupungin vanhustenhuollon tilat ovat soveltumattomia hyvän hoidon järjestämiseksi.

Aluehallintovirasto kehottaa kaupungin perusturvalautakuntaa arvioimaan vanhainkotiensa saneerausmahdollisuudet niin, että usean hengen huoneista voidaan luopua viimeistään vuonna 2015 ikäihmisten palvelujen laatusuositusten mukaisesti.

Aluehallintoviraston mukaan uusiin pitkäaikaishoivan yksiköihin voidaan rakentaa pääasiassa vain riittävän tilavia yhden hengen huoneita.

Kaupunki on myöntänyt, että esimerkiksi Ekhemin pitkäaikaisosaston tiloja ei huoneratkaisujen ja rakennusteknillisten syiden vuoksi voi muuttaa laatusuositusten mukaisiksi.

Raaseporissa otetaan viraston ohjeistus huomioon. Pitkäaikaishoitoa, palveluasumista ja terveyskeskuspalveluja varten tullaan laatimaan kokonaissuunnitelma vuosille 2015-2016. Vanhustenhuollon tilakysymys on osa suunnitelmaa.