Valtteri Bottas valmiina koitokseen

F1-kauden ensimmäiset kisat ajetaan sunnuntaina. Kaikki viime vuodet ovat tähdänneet tähän hetkeen, kuvailee Bottaksen isä tunnelmia.

urheilu
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas viettää liikkuvaa elämää, mutta pyrkii käymään kotikonnuillaan Suomessa säännöllisesti.Hanski Kinnunen / Yle

F1-kauden ensimmäiset kisat ajetaan sunnuntaina Australian Melbournessa. Perjantaina Valtteri Bottaksella oli takanaan jo toiset harjoitukset.

- Ihan hyvä fiilikset. Monen vuoden työ on tuottanut tuloksen, kun hän on päässyt F1:n kilpakuljettajaksi. Tietenkin samaan hengenvetoon on todettava, että nythän se työ vasta alkaa, kommentoi Valtterin isä Rauno Bottas kisatunnelmia.

Vierestä valmistautumista seurannut Rauno Bottas on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

- Valtteri on jatkanut tekemistä samalla tavalla kuin tähänkin asti. Totta kai nyt ajamista on tullut enemmän, mutta kaveri näyttää pitävän saman tyylin kuin viime vuonna.

Pieneltä jännitykseltä ei voi välttyä.

- Tähän on kuitenkin jo tottunut ja tätä on kaivannut, että hän taas pääsee ajamaan kilpaa. Vähän jännittää ja vähän on helpottunut olo, Rauno Bottas summaa.

Kaveri tuntui olevan tosi innoissaan ja motivoitunut tähän viikonloppuun.

Rauno Bottas

Valtterin tiiviistä aikataulusta huolimatta isä on ehtinyt vaihtaa poikansa kanssa muutaman sanan.

- Ensimmäisten harjoitusten jälkeen kävin syömässä ja Valtteri piipahti samassa pöydässä. Kaveri tuntui olevan tosi innoissaan ja motivoitunut tähän viikonloppuun.

- Paljon ei keretty keskustelemaan, mutta tosi positiivinen fiilis tarttui minuun, Rauno Bottas kuvailee.

Hänen mukaansa poika on valmis koitokseen.

- Kaikki viime vuodet ovat tähdänneet tähän hetkeen. Kaveri on fyysisesti ja noin muutenkin valmis.