Perheenjäsen herättää tunteita

Suomessa suuren suosion saavuttanut Perheenjäsen - En familj-näytelmä saapuu Ruotsin kiertueellaan Haaparantaan. Teatteri Takomon ja Riksteaternin yhteisnäytelmä esitetään lauantaina Folkets Husilla. Näytelmä on puhuttu suomeksi ja se on teksitetty ruotsiksi.

näytelmät
Miilja Sarkolan kirjoittama Perheenjäsen -näytelmä vierailee Haaparannalla lauantaina.
Teatteri Takomo

Näytelmän kiertuevastaava Tanja Kortelainen kertoo, että kyseessä on mielenkiintoinen näytelmä, joka sisältää paljon puhetta.

- Näytelmä esitetään suomenkielellä, mutta ruotsinkielinen tekstitys heijastetaan valotaululle, Kortelainen sanoo.

Perheenjäsen - En familj on vahva kasvutarina perheestä, joka valitsee työn toistensa sijasta. Näyttelijän ja nykyään Helsingin kaupunginteatterin johtajan Asko Sarkolan tyttären, nuoren näytelmäkirjailija Milja Sarkolan draama perustuu hänen omakohtaisiin kokemuksiinsa.

Vuoden 2011 paras esitys

Näytelmä kuvaa teatteria, näyttelijän ammattia ja elämää näyttelijän lapsena. Sarkolan kuvaus isän ja tyttären suhteesta, julkisuudesta ja sukupolvien välisestä kuilusta on saanut tunnustusta siitä, että yksityiset kokemukset on onnistuttu nostamaan yleisinhimilliselle tasolle. Kiertuevastaava Kortelainen kertookin, että näytelmän tarinaan on helppo samaistua, koska samanlaista voi kokea monessa ammatissa.

Perheenjäsen valittiin Suomessa vuoden 2011 esitykseksi.

Perheenjäsen - En familj-näytelmä esitetään lauantaina Haaparannan kansantalolla (Folkets Hus) kello 18. Suomen aikaan.