Seinäjoen reittilennot loppuvat jälleen

Matkustajamäärät Seinäjoki-Helsinki lentoreitillä eivät ole nousseet toivotulle tasolle ponnisteluista huolimatta. Reitti sulkeutuu kahden viikon kuluttua.

Kotimaa
Direktflygin lentokone
Olli Koski

Lentoyhtiö Direktflyg ja Seinäjoen kaupunki ovat yhteisymmärryksessä päättäneet lopettaa reittilennot Seinäjoen ja Helsingin välillä. Viimeiset reittilennot Seinäjoelta lennetään 28. maaliskuuta.

Syynä lakkauttamiseen on reitin kannattamattomuus. Matkustatilastojen mukaan reitin matkustajamäärä on jäänyt noin puoleen minimistä. Lakkauttamisajankohdan jälkeen lähteviä lentoja varanneet matkustajat saavat rahansa takaisin.

- Matkustajat ovat löytäneet vaihtoehtoisia reittejä Helsinkiin ja siksi emme saaneet tarpeeksi matkustajia. Meille olisi riittänyt selkeästi alle puolet siitä, mitä Finncomm aikanaan kuljetti tällä reitillä, harmittelee Seinäjoen elinkeinokeskuksen johtaja Juha Luukko.

Lentoliikennettä ovat tukeneet tänä vuonna enää Ilmajoki ja Seinäjoki. Nyt kumpikin kunta on päättänyt lyödä rahahanat tyystin kiinni.

- Se, että kunnat tukisivat yksittäistä lento-operaattioria, on käyty läpi ja siihen tuskin palataan, sanoo Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.

Uutta operaattoria silti vielä etsitään. Todennäköisintä kuitenkin on, että lentoasemalle on kehitettävä myös muunlaista lentotoimintaa. Vaihtoehtoja selvitellään Seinäjoen lentoasema 2020-hankkeessa. Myös kesällä aloittava uusi lentoaseman päällikkö Teemu Majasaari saa siis vielä etsikkoaikansa, vaikka lentoaseman ja säätiön lakkauttamistakin on jo selvitetty.