Hyppää sisältöön

Pekka Haavisto vaihtaisi Hautalan ministerityöryhmästä

Haaviston mukaan Hautala on töpännyt selvästi, koska hän on maksanut pimeästi.

Pekka Haavisto Kuva: Yle

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Haavisto toivoo kehitysministeri Heidi Hautalan (vihr.) siirtyvän syrjään harmaan talouden vastaisesta ministerityöryhmästä.

Hautala on myöntänyt teettäneensä kotonaan töitä, joista ei ole maksettu veroja eikä eläkemaksuja. Hän ei kuitenkaan ole sanonut jättävänsä ministerinpaikkaansa eikä jäsenyyttään ministerityöryhmässä.

Pekka Haavisto sanoi perjantaina Pressiklubi-ohjelmassa, että olisi hyvä jos Hautala jättää paikkansa ministerityöryhmässä. Myös oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on vaatinut Hautalaa jättämään työryhmän.

- Hautala on töpännyt selvästi, koska hän on maksanut pimeästi. - - Olisi hyvä, jos harmaan talouden ryhmässä tapahtuisi vaihdos, Haavisto sanoi Pressiklubin nettiekstrassa.

Hautalan pimeät maksut liittyvät ainakin osittain hänen miesystävänsä tekemiin remontteihin, joiden tekijä käräytti ministerin remonttiin liittyvässä oikeudenkäynnissä. Haaviston mukaan Hautalaa on uhkailtu, ja asia vaatii selvittämistä

- Vastustajalla on ehkä jotain lisätietoa, josta me emme tiedä, Haavisto sanoi.

Haaviston mukaan ministerin uskottavuudelle on kaikkein vaarallisinta, jos hän voi joutua painostuksen tai kiristyksen kohteeksi.

Pressiklubissa niin ikään vieraillut perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö ei hänkään vaatinut suoraan Hautalan eroa ministerin paikalta, mutta toivoi hänen eroavan harmaan talouden vastaisesta työryhmästä.

- Uskottavuus on mennyt, Jussi Niinistö sanoi.

Pressiklubi-ohjelman juontaja Ruben Stiller kysyi vierailtaan, miten todennäköisenä he pitävät sitä, että Hautala joutuu eroamaan hallituksesta kokonaan. Niinistö arveli eron todennäköisyydeksi ”50-50”, ja Haavisto oli samaa mieltä.

- Jos ilmi tulee jotain vielä raskauttavampaa, niin silloin hänen on erittäin vaikea jatkaa, Haavisto sanoi.

Pressiklubi TV2:ssa perjantaina 15.3. kello 20.